MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » Alaptarea- de ce, cum, cat?

Ce pot manca si ce nu daca alaptez?!

Submitted by on Tuesday, 16 February 2010No Comment

Regimul alimentar al mamei care alapteaza este un mit. Dieta trebuie sa fie variata si sa nu lipseasca nimic: proteine animale si vegetale, lactate, oua, legume si fructe. Sunt de evitat condimentele, prajelile, alimentele aromate ( ex. Usturoiul) si interzise alcoolul, tutunul, afumaturile, excesul de zahar si sare, bauturile carbogazoase. Ceapa, usturoiul, varza sau conopida dau laptelui mirosuri particulare. Daca bebelusul le tolereaza se pot consuma, daca nu, nu.

Mama diversificandu-si treptat dieta va observa singura ce place si ce nu copilului.

E bine de stiut ca mamele care fumeaza au mai putin lapte, iar copiii mamelor fumatoare sunt mai agitate si adorm mai greu. Cafeaua consumata de mama perturba somnul copilului si il agita. Consumul de bere pentru a stimula lactatia este de asemenea un mit, deoarece alcoolul trece in laptele mamei si poate determina efecte nedorite la copil.

Comments are closed.