MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » Evolutia si ingrijirea sugarului

Combaterea colicilor sugarului

Submitted by on Thursday, 20 May 2010No Comment

Copilul tau plange mult si nimic din ce faci pare fara rezultat?Desi este sanatos si dezvoltarea este corespunzatoare continua sa planga? E posibil ca bebelusul tau sa sufere de colici, iar copilul sa se simta inconfortabil din cauza cantitatii de aer din burtica. Aerul se poate acumula in stomacul copilului in timpul hranirii necorespunzatoare, plansului sau unei infectii gastro- intestinale. Simptomele apar în principal in primele trei luni de viata., in special dupa mese.  Nu rareori, burta copilului este umflata. Aproximativ 10-15% dintre bebelusi prezinta colici. Cum apar colicile in mare parte nu se stie.

Fiecare copil este diferit. Prin urmare, si motivul pentru care copilul are colici este diferit.

Exista multe moduri de a preveni acumularea gazului in exces, cum ar fi schimbarile dietei mamei daca alapteaza, medicamente si schimbari in stilul de hranire a copilului.  Si mama este indicat sa evite alimentele care produc colici bebelusului.

Folositi o tehnica de alaptare corecta, oferiti mamelonul in mod corect bebelusului; bebelusul cand trage prea mult lapte, poate inghiti cantitati mari de aer. Daca nu alaptati, folositi biberon adaptat guritei bebelusului

Daca bebelusul se hraneste deja cu alimente solide, se poate ca unele dintre ele sa-i cauzeze dureri de burtica. Identificati aceste alimente si le inlocuiti, amanati administrarea lor. Hraniti copilul cu lapte cu 15 minute inainte de a da alimente solide pentru a reduce riscul producerii de gaze in burtica.

Administrarea diverselor remedii, siropuri, picaturi recomandate de medic ( ex gripe baby water, bonnisan), ceaiuri.

Infasati copilul- ar putea sa-i aminteasca de perioada petrecuta in pantece si sa-l linisteasca.

Efectuati un masaj bebelusului. Acest lucru ii  diminueaza starea de agitatie si contribuie la o mai buna digestie si eliberare a colicilor.Masajul burticii se efectueaza prin miscari circulare de la stanga spre dreapta.

Plimbati copilul cat mai mult, acest lucru il va linisti cu siguranta.

Comments are closed.