MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » Evolutia si ingrijirea sugarului

De cat somn are nevoie bebelusul tau?

Submitted by on Monday, 8 February 2010No Comment

Majoritatea parintilor doresc sa stie de cat somn au nevoie bebelusii lor si daca acestia dorm suficient. Nu este o regula absoluta in stabilirea acestui fapt deoarece fiecare copil are ritmul propriu de somn.  Totusi, hormonii care stimuleaza dezvoltarea fizica a bebelusului sunt secretati in timpul somnului, de aceea este important sa nu i se intrerupa somnul bebelusului. Acesta se va trezi  intotdeauna cand ii este foame, cald sau frig sau cand simte ca este ud.  Pentru ca bebelusul sa se obisnuiasca cu un ritm normal zi-noapte ar trebui ziua lasat sa doarma expus la lumina zilei, iar in timpul noptii, sa se stinga lumina. Pentru un nou-nascut succesiunea zilelor este ciudata mai ales ca in burtica mamicii era tot timpul intuneric.

Un nou nascut in medie are nevoie de 16-18 ore / zi, la 3 saptamani  de 15-18 ore /zi, la 6 saptamani de 15- 16 ore / zi.

la 4 luni va simti nevoia de aproximativ 9-12 ore noaptea si in timpul zilei de 2 reprize de somn a cate 2-3 ore fiecare.

la 6 luni va dormi cam 10-11 ore noaptea si ziua de doua ori a cate 2-3 ore fiecare repriza de somn.

la 9 luni: 10 -12 ore noaptea si de doua ori ziua ( 1-2 ore fiecare somnic).

la 12 luni: copilul va dormi noaptea in medie 10-11 ore , iar in timpul zilei va dormi o data sau de doua ori ( 1-2 ore fiecare)

la 18 luni copilul va dormi 10-12 noaptea si un somnic, de regula la amiaza, de 1-1,5 ore.

Comments are closed.