MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » Retete de post

Ghiveci calugaresc

Submitted by on Friday, 12 February 2010No Comment

6 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 1 vanata, 3 cepe, 250 ml. suc de rosii, 100 ml. ulei, 150 gr. mazare, 150 gr. fasole verde, 1 mar taiat, 3-4 catei usturoi, sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt.

Cartofii, vinetele, vanata se toaca cubulete, ceapa si ardeii se toaca marunt, morcovul se taie rondele. Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.

Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic (sau la cuptor) 30 min.Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele, rasucim cratita, in stanga si in dreapta.

Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.

Este gata cand sosul a scazut suficient.

Comments are closed.