MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » Meniu de Paste

Kugelhupf

Submitted by on Monday, 18 April 2011No Comment

1 kg faina, 100 ml lapte, 9 oua, 100 gr zahar, 300 gr unt, 200 gr stafide, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri de rom, 50 gr drojdie, 100 gr migdale, o lingurita sare

Drojda se inmoaie cu putin lapte caldut si se lasa cateva minute sa se umfle. Faina se cerne si se pune intr-un lighean facand o adancitura in mijlocul ei. Se toarna drojdia dospita, 8 oua frecate cu zahar si restul de lapte, apoi untul topit, framantandu-se pentru a se incorpora totul. Se adauga stafidele si aromele. Aluatul trebuie sa fie moale si sa se desprinda usor de pe mana. Fiecare forma se unge cu unt, se presara cu migdale, inclusiv pe pereti. Aluatul se aseaza cu mana in forme si trebuie sa ocupe aproximativ jumatate din inaltimea formelor. Se lasa la crescut jumatate de ora, la loc cald, se unge deasupra cu galbenus de ou si se da la foc iute la cuptor timp de 30 de minute, apoi foc potrivit 20 de minute. Cand sunt gata se rastoarne apoi se predara cu zahar amestecat cu zahar vanilat.

Comments are closed.