MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » Ingrijirea nou-nascutului

Lucruri comune bebelusilor , dar care te pot ingrijora

Submitted by on Friday, 18 June 2010No Comment

  1. A sughita e normal si se intampla frecvent bebelusilor . De obicei sughitul  nu –l supara pe bebelus
  2. Stranutul este comun si nu este semn de raceala sau alegii
  3. Congestia nazala este frecventa intre 1 saptamana si pana spre 2 luni. Daca-i curge nasul copilului si tuseste, consultati medicul. Insa congestia nazala nu ar trebui sa ridice probleme cat timp copilul mananca si doarme bine.
  4. Scaunul bebelusului poate fi de orice culoare si frecventa. Uneori, bebelusii alaptati la san poate avea scaun cu frecventa de unul pe saptamana. Nu este nevoie de tratament daca nu prezinta sange in scaun, colici sau varsaturi. Aspectul scaunului la copiii hraniti la san este pastos, galbui cu urme de grasime in el. Mamele confunda uneori aceste scaune cu diareea. Unii copii au scaune dupa fiecare masa, asa ca un bebelus poate murdari pana 8-10 scutece pe zi. Diareea este de obicei apoasa si apare de mai multe ori intre mese.
  5. Colicii apar de regula seara, in intervalul de timp 18- 23.
  6. Cei mai multi bebelusi regurgiteaza des. Ocazional, poate vomita chiar cantitati mari de lapte. Nu va alarmati daca se intampla doar ocazional. Insa daca se produce la 2-3 alaptari la rand, anuntati medicul.
  7. Bebelusii au o respiratie neregulata, diverse tresariri- reflex, tremur al barbiei sau piciorului. Acestea sunt normale la nou-nascut.

Comments are closed.