MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema

Submitted by on Monday, 29 March 20106 Comments

Blat: 4 albusuri,  300 gr zahar, 250 g nuca de cocos

Strat de ciocolata: 2 linguri cacao,  2 linguri zahar, 1 lingura ness cafe, 100 g ciocolata amaruie ,  putin lapte sau smantana de frisca (2-3 linguri)
Crema: 1 cutie de smantana pt frisca 38% grasime,  1 plic praf instant de budinca de vanilie
Decor: ciocolata rasa

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana rezulta o spuma tare si lucioasa.Se pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta. Compozitia se pune intr-o tava pe o hartie de copt si se baga la cuptor pana devine aurie deasupra, iar cand e gata, se scoate tava si se pune la racit, dar foaia se lasa acolo, ca se rupe.

Pentru stratul de ciocolata, punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie pana se omogenizeaza dupa care se pune imediat peste blatul racit.

Pentru crema de vanilie punem impreuna smantana cu praful si mixam, iar crema se pune peste stratul de ciocolata. Se rade deasupra ciocolata.Se pune la frigider cateva ore apoi se taie.

6 Comments »

  • ramona said:

    pentru ce tava e, ca eu cred ca in tava mea o sa-mi iasa tare subtire foaia

  • ramona said:

    in loc de smantana pt frisca pot pune direct frisca?, as face-o acuma de pasti cred ca e buna

  • Cherie (author) said:

    eu folosesc la prajituri o tava care e de marime, cam de 3 ori cat o tava de chec… da, in loc de smantana , poti pune direct frisca, eu asa voi face, ca am gasit gata facuta si proaspata… tu ai tava de-aia de cuptor?

  • ramona said:

    e un pic mai mica ca si aia de cuptor, eu cred ca e mijlocie , ca stiu ca sunt si mai micute de aia ma gandeam ca o sa iasa subtire, praful de budinca instant se gaseste in comert ca eu iau doar budinca de vanilie care se face cu lapte dar trebuie fiarta nu cred ca e buna la frisca

  • Cherie (author) said:

    Pai tu poti sa incerci si vezi cat o sa-ti iasa blatul.. mijlocie as numi-o si eu pe-a mea. cat despre budinca, de-aia de la creme ole. da, stiu, e plina de aditivi alimentari, insa avand in vedere ca nu mananc in fiecare zi de-asta, imi mai permit si cate o “iesire” de acest gen.

  • Cherie (author) said:

    Ramona, am gasit crema de vanilie instant de la firma darling, oricum am luat si creme ole. tati abia asteapta sa vada prajitura asta!! ( eu chiar daca respect reteta nu-mi ies prajiturile), asa ca sper sa-ti iasa mai buna decat o sa-mi iasa mie!!! 😳