MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » Retete de post

Varza calita cu orez

Submitted by on Wednesday, 17 February 2010No Comment

1 varza cam de 1 kg, 2 cepe albe, 100 ml ulei, piper, sare, piper,  2 lingurite boia dulce, cateva rosii mici( sau bulion), ciuperci 1 cutie, 1 ceasca de orez.

Varza ( daca este cruda se opareste inainte cu apa clocotita cu sare si se scurge bine) se taie fideluta. Intr-o  cratita se pune uleiul ( cam 50 ml) la incins, se adauga 1 ceapa taiata marunt si se caleste impreuna cu  boiaua si la urma varza cu rosioarele sau bulionul.  Varza se caleste la foc domol cam 20-30 minute, se potriveste  de sare si piper la sfarsit.

Intre timp, cealalta ceapa se toaca si se caleste in ulei impreuna cu ciupercile tocate marunt si orezul si cand sunt calite se adauga apa cat sa le cuprinda. Se adauga sare la fiert si se lasa cca 20 min pana cand e fiert orezul.

Intr-un vas yena se aseaza in straturi varza si pilaful, astfel incat sa se incheie cu stratul de varza. Se mai stropeste cu un pic de suc de rosii ( facultativ) si se lasa la cuptor cca 15 minute la foc domol.

Comments are closed.