woman in white crew neck t-shirt carrying baby

15 sfaturi pentru purtarea în brațe a nou născutului

În calitate de proaspeți părinți, luarea în brațe copilului nou născut poate fi puțin înfricoșătoare, dar cu puțină atenție, totul va deveni mai simplu. Mușchii gatului se dezvoltă mai bine dacă bebelușul este ținut la pieptul mamei.

Poziția verticală, fie în brațe sau purtat într-un mijloc de purtare, ajută bebelușul la dezvoltarea sa armonioasă. Poziția verticală este cea naturală din punct de vedere fiziologic pentru un bebeluș.

Sfaturi utile:

 1. Înainte de a lua copilul în brațe asigura-te că ai mâinile curate. Sistemul lui imunitar este încă fragil și trebuie protejat.
 2. Începeți prin aplecarea cât mai aproape de copil.
 3. Copilul nou născut va fi susținut cu o palmă care să cuprindă întotdeauna capul și gatul iar cealaltă posteriorul. Mușchii gatului sunt slăbiți. Se va avea grijă la fontanele, două regiuni moi din vârful capului. Fontanela este o sutură craniană care nu este pe deplin osificată, pentru că permite creșterea creierului în primii ani de viață. Trebuie menținută mare atenție cu acea zona, care este acoperita de piele și vase de sânge. Majoritatea copiilor nou născuți își pot mișca singuri capul iar unii și-l pot chiar susține. Dar în nici un caz nu trebuie forțați. Fiecare copil are propriul lui ritm de dezvoltare.
 4. Odată ce ați ridicat copilul, se apropie cu atenție de piept.
 5. Pentru a legăna copilul, asigurați-vă de faptul că sprijiniți capul copilului pe piept, apoi mutați ușor capul copilului spre brat, iar cealaltă mână sub fundul lui.
 6. Folosind această poziție pentru leagăn vă permite să vedeți mai ușor copilul și să vorbiți cu el.
 7. Puneți copilul să se odihnească pe piept și umăr, în continuare i se vă sprijini capul și gatul cu mana. Puneți cealaltă mână sub fundul
 8. copilului. În aceasta poziție, copilul poate auzi bătăile inimii, lucru liniștitor pentru cei mai mulți dintre bebeluși.
 9. Copilul stă întins, necocoșat, fără a fi apăsat pe abdomen, poziție indicată pentru supt sau pentru plimbarea în brațe.
 10. Sugarul după 4 luni poate fi ținut și plimbat în brațe în poziția șezând făcut, astfel cu antebrațul stâng și protejat de mana dreapta, astfel că spatele lui să se sprijine pe pieptul mamei.
 11. Pentru siguranța bebelușului, niciodată nu țineți băuturi fierbinți în timp ce îl țineți în brațe sau să gătiți.
 12. Nu se recomanda dormitul în pat cu copilul, cele mai multe accidente au loc în somn.
 13. De asemenea, se vă avea mare grija când vine vorba de urcat sau coborât scări.
 14. Nu lăsați alți copii mai mari să tina copilul nou născut în brațe fără asistenta unui adult.
 15. Evitați mișcările bruște, bebelușul nu se gâdilă, nu se agită.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
89232

Dieta vegetariană la copii

Next Article
boy in bathtub bathing

Prima baie a bebelusului

Related Posts