fetita desenand

6 întrebări cu mare poți începe comunicarea cu preșcolarul tău timid

Comunicarea cu un preșcolar timid poate necesita răbdare și abordarea potrivită. Începerea unei conversații cu un copil timid poate fi facilitată prin punerea unor întrebări deschise care să îl încurajeze să răspundă în mod mai detaliat.

Iată șase întrebări cu care poți începe comunicarea cu un preșcolar timid:

  1. “Ce ai făcut azi la școală/grădiniță?” Această întrebare îi permite să împărtășească experiențele sale din timpul zilei.
  2. “Ce jocuri îți plac cel mai mult să joci?” Poate îl va face să se deschidă și să împărtășească interesele sale.
  3. “Ai avut astăzi vreo aventură sau poveste interesantă pe care vrei să mi-o povestești?” Încurajează-l să împărtășească evenimente sau experiențe de care s-a bucurat.
  4. “Ce personaj sau supererou îți place cel mai mult?” Această întrebare poate duce la o discuție despre interesele sale și poate crea un punct de legătură.
  5. “Ce fel de lucruri îți fac zilele mai fericite?” Îl invită să vorbească despre lucrurile care îl fac să se simtă bine.
  6. “Dacă ai putea face orice altceva astăzi, ce ai alege să faci?” Această întrebare îl încurajează să-și exprime dorințele și să vorbească despre preferințele sale.

Este important să ascultați cu atenție răspunsurile sale și să nu forțezi comunicarea. Copiii timizi pot avea nevoie de timp pentru a se deschide și a simți confortabil pe parcursul conversației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
scolar

8 secrete pentru a descoperi talentele școlarului tău

Next Article
alaptare

Ceaiul pentru stimularea lactației și cum funcționează acesta

Related Posts