cupcake on white ceramic plate

Banana Cupcakes

Banana Cupcakes – si iata ca am ajuns si la capitolul briose fashioniste! Nu mi-am dorit, nu am avut pana acum tentatia de a le face, dar pentru weekendul ce tocmai a trecut am vrut ceva super rapid si bun. Va spun si de ce… duminica (ziua pe care mi-o dedic prajiturelelor) am fost la un maraton – unde echipa stafeta Dulcele Din Rola  a ocupat locul 107 din 363 de echipe (da, sunt mandra de mine si de colegii mei!) – si stiam ca voi avea foarte putin timp pe care sa-l dedic blogului. M-am decis asupra unor cupcakes (primele mele cupcakes!) si prietenii mi-au sugerat sa incerc cupcakes cu banane sau cupcakes cu ciocolata. Eu le-am facut pe amandoua, dar le postez in  articole diferite pentru ca merita :) .

Astazi, Cupcakes cu banane… banane coapte la cuptor si adaugate in compozitia briosei, o idee la care nu m-am gandit pana acum. Trebuie sa recunosc ca este foarte tare si da o aroma foarte placuta briosei. Cred ca am putea folosi banane coapte si in blatul pentru tort daca vrem o aroma mai intensa. Frostingul sau glazura pentru aceste cupcakes insa, este una cu muuuulte calorii. Este pe baza de unt si consider ca aceste cupcakes trebuie consumate dimineata. Ca si combinatie,  briosa-frosting de unt este super, deloc gretoasa pentru ca textura briosei este ca un buretel si merge foarte bine cu crema fina, dulce si rece. De asemenea, mierea este adesea asociata cu banana in deserturi, deci va puteti da seama ce savoare minunata are acest combo cupcake.

Pentru primele mele cupcakes, au iesit foarte bine – gust si aspect, cred – deci cu siguranta voi mai incerca pana-mi ies ca la TV. :D

 Banana Cupcakes

(reteta adaptata dupa Martha Stewart’s Cupcakes)

Ingrediente – aprox. 16 cupcakes:

  • 2 banane coapte, plus 1-2 pentru decor
  • 2 cani de faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 115 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 3/4 cana zahar
  • 3 oua mari
  • 1/2 smantana fermentata
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura miere-scorțișoară

  • 2 1/2 cani zahar pudra
  • 200 gr unt nesarat
  • 2 linguri miere
  • 1/4 lingurita praf de scortisoara

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius/ treapta 6. Punem hartiutele de hartie in tava speciala pentru briose.

Punem bananele intregi, cu coaja, pe o tava cu acoperita cu hartie de copt si introducem la cuptor pentru 15 minute –  la acest punct, coaja bananelor se va innegri. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le decojim.

Reducem temperatura cuptorului la 180 grade Celsius/treapta 4.

Cernem impreuna: faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea.

Cu ajutorul mixerului la viteza medie (spre mare) batem untul si zaharul pana cand devine o crema usoara, aerata. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, asteptand ca fiecare sa se incorporeze complet. Adaugam bananele coapte si amestecam in continuare cu mixerul. Adaugam amestecul de faina in 3 randuri, alternand cu smantana (smantana fermentata este smantana acra, cea pe care o gasim la pahar in supermarketuri). Amestecam pana obtinem o compozitie omogena si adaugam vanilia.

Separat vom bate si albusurile pana cand spuma formeaza varfuri moi. Adaugam o treime din spuma de albus la compozitia pentru briose pentru a o face mai usoara la amestec, si apoi adaugam restul de spuma.

Umplem hartiutele pentru briosa cu aceasta compozitie – punem cam 3/4 in fiecare forma. Daca aveti o lingura pentru cupe de inghetata (lingura cu arc), folositi-o! Este ideala pentru a umple repede si curat formele.

Introducem tava de briose la cuptor pentru de 20 de minute, avand grija ca dupa primele 10 minute sa intoarcem tava in cuptor. La final, facem proba cu scobitoare – aceasta trebuie sa iasa curata. Punem briosele la racit si pot fi pastrate 3 zile la temperatura camerei  sau pot fi congelate pana la 2 luni, intr-un vas ermetic.

Glazura – batem cu mixerul toate ingredientele pana obtinem o crema usoara, aerata. Putem folosi crema imediat sau o putem pastra la frigider pana la 5 zile intr-un vas ermetic – inainte de o folosi, o aducem la temperatura camerei si o mai batem cu mixerul pana devine moale.

Imbracam topul fiecarei briose cu crema, folosindu-ne ori de un cutitas, ori de un sprit cu diferite duiuri, si ornam cu feliute de banana.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
Picture1

Salată de cartofi noi cu ouă de prepeliță

Next Article
4hifham4pvg

Apfelstrudel – Ștrudel cu mere

Related Posts