briose legume

Brioșe cu legume pentru copii

Brioșele cu legume sunt o gustare sau o masă excelentă pentru copii. Sunt o modalitate distractivă și delicioasă de a-i face să mănânce legume și pot fi personalizate cu ingredientele lor preferate.

Ingrediente:

200 g făină

150 g zahăr

3 ouă

100 ml lapte

80 ml ulei

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță sare

1 linguriță extract de vanilie

100 g legume tocate (morcovi, broccoli, dovlecei etc.)

Opțional: semințe diverse

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pregătiți o tavă de brioșe cu forme de hârtie sau ungeți-le cu ulei. Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un alt bol, bateți ouăle, laptele, uleiul și extractul de vanilie. Adăugați amestecul lichid la amestecul uscat și amestecați până se omogenizează. Încorporați legumele tocate și ingredientele opționale (semințele).

Turnați aluatul în formele de brioșe, umplându-le cam 3/4. Coaceți brioșele timp de 20-25 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați brioșele să se răcească ușor în forme înainte de a le servi.

Sfaturi:

Puteți folosi orice tip de legume doriți. Asigurați-vă că le tocați mărunt pentru a se găti uniform. Puteți adăuga și alte ingrediente la brioșe, cum ar fi brânză rasă, ierburi proaspete sau condimente. Lăsați copiii să vă ajute la prepararea brioșelor. Brioșele cu legume pot fi păstrate la frigider timp de până la 3 zile.

Beneficii:

Brioșele cu legume sunt o sursă bună de fibre, vitamine și minerale. Sunt o modalitate excelentă de a-i face pe copii să mănânce legume. Pot fi personalizate cu ingredientele lor preferate. Sunt o gustare sau o masă delicioasă și ușor de preparat.

Poftă bună!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
salata legume

Salată de legume cu maioneză de post

Next Article
supa crema sparanghel

Supă cremă de sparanghel cu iaurt

Related Posts