alaptare

Ce nu știai despre alăptarea la sân

Laptele matern este considerat “aurul lichid” pentru nou-născuți. Acesta conține toate substanțele nutritive necesare pentru o dezvoltare armonioasă, inclusiv anticorpi care îi protejează pe bebeluși de infecții și boli, contribuind la o imunitate mai puternică. De asemenea, conține substanțe importante care susțin dezvoltarea cognitivă și vizuală a bebelușului. Studiile au arătat un nivel mai ridicat de inteligență și performanțe cognitive la copiii alăptați la sân. În plus…

Alăptarea la sân are beneficii pe tot parcursul vieții:

Alăptarea la sân a fost asociată cu un risc redus de obezitate, diabet de tip 1 și 2, alergii, astm și anumite tipuri de cancer la copii. A fost, de asemenea, asociată cu un risc redus de cancer de sân și ovarian, diabet de tip 2 și boli cardiovasculare la mame.

 Alăptarea la sân este mai mult decât hrană:

Laptele matern conține anticorpi și alte substanțe care ajută la protejarea bebelușului de infecții, la promovarea dezvoltării creierului și a ochilor bebelușului, la calmarea acestuia și la promovarea legăturii dintre mamă și copil.

Alăptarea la sân nu este întotdeauna ușoară:

Multe mame se confruntă cu provocări în timpul alăptării la sân, cum ar fi durerea mameloanelor, probleme de prindere a sânului și mastita. Este important să solicitați ajutor de la un consultant în lactație sau un medic dacă întâmpinați probleme cu alăptarea la sân.

Ce spun studiile:

Un studiu din 2016 a constatat că alăptarea la sân exclusivă timp de șase luni a fost asociată cu o reducere cu 33% a mortalității infantile. Un alt studiu din 2017 a constatat că alăptarea la sân a fost asociată cu un risc redus de obezitate la copii. Iar un studiu din 2018 a constatat că alăptarea la sân a fost asociată cu un risc redus de cancer de sân la mame.

Concluzie:

Alăptarea la sân are o serie de beneficii pentru bebeluși și mame. Cu toate acestea, este important să faceți ce simțiți că este mai bine pentru dvs. și pentru bebeluș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
bullying in scoala

Efectele hărțuirii în școală asupra dezvoltării intelectuale a unui elev

Next Article
gravida

Lucruri neștiute despre corpul unei mame

Related Posts