fetita cu ochelari

Cum se corectează miopia la copii

Miopia la copii poate fi corectată și gestionată prin mai multe metode, în funcție de gravitatea afecțiunii.

Iată câteva dintre opțiunile principale pentru corectarea miopiei la copii:

  1. Ochelari de vedere: Ochelarii sunt una dintre cele mai comune modalități de corectare a miopiei la copii. Aceștia sunt prescrise de un oftalmolog și sunt fabricați cu lentile concave care corectează focalizarea excesivă a imaginii în fața retinei. Ochelarii pot oferi o vedere clară și confortabilă.
  2. Lentile de contact: Pentru copiii mai mari sau adolescenți, lentilele de contact pot fi o opțiune viabilă. Există lentile de contact speciale pentru corectarea miopiei, inclusiv lentile moi și lentile de contact tari (rigide), care pot fi recomandate în funcție de nevoile individuale ale copilului.
  3. Terapia cu lentile de contact nocturne (Ortho-K): Această opțiune implică purtarea de lentile de contact speciale în timpul somnului pentru a remodela corneea și corecta temporar miopia. Copilul va trebui să continue să poarte aceste lentile pe timpul nopții pentru corecția miopiei pe termen scurt.
  4. Chirurgia refractivă: Chirurgia refractivă, cum ar fi LASIK sau PRK, este o opțiune pentru adolescenții mai mari sau tinerii adulți cu miopie stabilă. Cu toate acestea, această procedură nu este recomandată pentru copiii mai mici sau pentru cei ale căror dioptrii se schimbă rapid.
  5. Monitorizarea regulată: Pentru copiii cu miopie în creștere, este importantă monitorizarea regulată de către un oftalmolog. O corecție adecvată poate fi ajustată pe măsură ce dioptriile se schimbă.
  6. Controlul timpului petrecut în fața ecranelor: Limitarea timpului petrecut în fața ecranelor și menținerea unei distanțe adecvate în timpul lecturii sau a folosirii diverselor dispozitive inteligente poate ajuta la gestionarea miopiei în creștere la copii.

Este esențial să consulți un specialist în oftalmologie pediatrică pentru a determina cea mai potrivită metodă de corectare a miopiei pentru copilul tău, deoarece fiecare caz este unic. Un oftalmolog va efectua evaluări periodice pentru a urmări evoluția miopiei și pentru a asigura cea mai bună corecție posibilă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
mama si copilul

Rolul cărților de parenting. Cum te pot ajuta acestea să devii un părinte mai bun

Next Article
copil cu parinti

Sindromul X fragil- ce este, cauze, simptome, tratament

Related Posts