femeie pe cantar

IMC după naștere: Tot ce trebuie să știi

Indicele de masă corporală (IMC) este un instrument utilizat pentru a evalua greutatea unei persoane în raport cu înălțimea sa. Deși nu este o măsură perfectă a stării de sănătate, IMC poate fi util pentru a identifica potențialele riscuri de sănătate asociate cu greutatea corporală excesivă sau insuficientă.

IMC după naștere:

După naștere, este normal ca IMC-ul unei femei să fie mai mare decât înainte de sarcină. Corpul dumneavoastră a stocat grăsimi suplimentare în timpul sarcinii pentru a vă susține bebelușul și pentru a vă ajuta să alăptați. Este important să oferiți corpului dumneavoastră timp pentru a se recupera și a se readapta la greutatea sa pre-sarcină.

Cât durează revenirea la greutatea pre-sarcină?

Nu există un răspuns unic la această întrebare, deoarece variază de la o femeie la alta. Majoritatea femeilor își pierd aproximativ jumătate din greutatea câștigată în sarcină în primele șase luni după naștere. Restul greutății poate dura mai mult timp pentru a fi pierdută, în special dacă alăptați.

Sfaturi pentru pierderea în greutate după naștere:

Alăptați: Alăptarea poate ajuta la arderea caloriilor și la pierderea în greutate.

Mâncați o dietă sănătoasă: Alegeți alimente bogate în nutrienți și limitați alimentele procesate, zaharurile rafinate și grăsimile nesănătoase.

Faceți mișcare: Exercițiile fizice regulate pot ajuta la pierderea în greutate și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Fiți răbdătoare: Pierderea în greutate după naștere necesită timp și efort. Nu vă descurajați dacă nu vedeți rezultate imediat.

Este important să rețineți că:

Nu este recomandat să slăbiți prea repede după naștere. Acest lucru poate fi dăunător pentru dumneavoastră și pentru bebelușul dumneavoastră.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre obiectivele dumneavoastră de pierdere în greutate. Medicul dumneavoastră vă poate oferi sfaturi personalizate și vă poate ajuta să pierdeți în greutate în siguranță și sănătos.

IMC și sănătatea:

Un IMC sănătos se situează între 18,5 și 24,9. Cu toate acestea, este important să rețineți că IMC este doar un instrument și nu ia în considerare factori precum compoziția corporală, masa musculară și distribuția grăsimilor.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre IMC-ul dumneavoastră și despre ceea ce este mai bine pentru dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă evaluați starea generală de sănătate și să vă oferiți sfaturi personalizate.

Concluzie:

Este normal ca IMC-ul dumneavoastră să fie mai mare după naștere. Oferiți corpului dumneavoastră timp pentru a se recupera și concentrați-vă pe o dietă sănătoasă și pe exerciții fizice regulate. Discutați cu medicul dumneavoastră despre obiectivele dumneavoastră de pierdere în greutate și despre ceea ce este mai bine pentru dumneavoastră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
cuplu asteptand bebe

Mituri despre infertilitatea la femei: Cum le combat studiile

Next Article
manuta bebe

Importanța alegerii numelui potrivit pentru viitorul copil. Cum îi poate influența viața

Related Posts