femeie gravida

Însărcinată în 23 de săptămâni: tot ce trebuie să știi despre bebeluș și schimbările produse în corpul tău

23 de săptămâni de sarcină: o etapă minunată! La 23 de săptămâni, bebeluşul are dimensiunea unui mango mare, măsurând aproximativ 29 cm lungime și cântărind în jur de 500 g. Auzul este funcţional, micuțul putând auzi o versiune distorsionată a vocii tale, a bătăilor inimii tale și a zgomotelor intestinale. Se formează amprentele digitale de la mâini și picioare. Apar primele mișcări rapide ale ochilor. Papilele gustative se dezvoltă la nivelul limbii.

Corpul tău:

Uterul se află la aproximativ 4 cm deasupra ombilicului. Poți observa o creștere a pigmentării pielii pe anumite zone, cum ar fi fața, abdomenul și axilele. Linia neagră care se formează pe abdomen (linea nigra) se poate accentua. Pot apărea vergeturi pe abdomen, sâni și coapse. Durerile de spate pot deveni mai frecvente din cauza creșterii uterului. Este posibil să simți nevoia de a urina mai frecvent. Poți observa o ușoară umflare a mâinilor și picioarelor.

Sfaturi pentru această etapă:

Continuă să te hrănești sănătos și echilibrat. Bea suficientă apă (aproximativ 8 pahare pe zi). Practică exerciții fizice moderate, adaptate sarcinii (cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga prenatală). Asigură-te că dormi suficient (aproximativ 7-8 ore pe noapte). Participă la controalele prenatale regulate pentru a monitoriza starea ta de sănătate și a bebelușului. Evită fumatul, consumul de alcool și droguri. Relaxează-te și bucură-te de această etapă specială din viața ta!

Recomandări:

Discută cu medicul tău despre orice nelămuriri sau probleme pe care le ai. Participă la cursuri prenatale pentru a te informa despre naștere și îngrijirea nou-născutului. Citește cărți și articole despre sarcină și naștere. Conectează-te cu alte mame gravide pentru a împărtăși experiențe și sfaturi.

Sărbătorește fiecare etapă a sarcinii! Bucură-te de creșterea bebelușului tău și pregătește-te cu entuziasm pentru venirea lui pe lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
nume

Numele și fizionomia: Ce spun cercetătorii despre relația dintre numele dat unei persoane cu fizionomia sa

Next Article
terapie in familie

Terapia în familie: ce este și cum te poate ajuta

Related Posts
ciorba
Citește mai departe

Ciorbă de curcan

Ciorba poate fi o opțiune sănătoasă și delicioasă în dieta copiilor, oferindu-le o varietate de legume, proteine și…