Dupa multe creme, mousse-uri, glazuri si siropuri, am simtit nevoia sa fac ceva mai simplu, mai rapid, dar la fel de delicat si aromat. Cred ca vi se intampla si voua cateodata sa doriti sa faceti ceva bun, dar in cat mai scurt timp posibil, si totusi sa impresionati cu el. E cam greu sa faci ceva foarte bun, care sa nu aiba un gust familiar si sa nu se asemene cu prajiturile cu care ne-am obisnuit deja. Mi-am rasfoit eu carticelele si am gasit aceasta prajitura in una din cartile lui William Curley. Glazura imbraca foarte frumos dulcele si chiar mi-am dorit sa incerc acest desert de dragul ei. De asemenea, combinatia ulei de masline – mac mi s-a parut destul de interesanta si gata!, m-am hotarat sa fac mini cake-uri. Acum pot sa va spun ca aceasta reteta nu este doar frumoasa ci si foarte gustoasa. Gustul dulce-acrisor al glazurii cu aroma de ulei de masline si mac plus textura pufoasa a acestui mini cake sunt o adevarata placere chiar si pentru cele mai rafinate gusturi. Si pentru ca o singura prajiturica nu ar fi de ajuns, din compozitia de mai jos v-ati putea bucura de 10-12 mini cake de marimea unei briose. Merita savurata!
Mini Cake cu mac si ulei de masline
Ingrediente:
- 145 gr faina
- 3 gr praf de copt
- 1 ou
- 155 gr zahar pudra
- 80 ml ulei de masline
- 10 gr coaja de lamaie
- 15 gr (o lingura) seminte de mac
- 110 ml lapte
- sare
Glazură de lămâie
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 100 gr zahar pudra
Cernem impreuna faina, praful de copt si sarea. Amestecam si repetam operatiunea pentru a distribui bine praful de copt. Intr-un alt bol, batem oul cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare. Separat amestecam uleiul de masline, coaja de lamaie, semintele de mac si laptele. Adaugam amestecul cu ulei de masline peste crema de ou, amestecam si apoi incorporam ingredientele uscate. Introducem compozitia la frigider pentru cel putin 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius/treapta 4. Intre timp, preparam glazura de lamaie. Cernem zaharul pudra si adaugam zeama de lamaie. Amestecam bine pana cand se dizolva tot zaharul.
Scoatem compozitia de la frigider si umplem formele de copt, aproximativ 3/4 pentru a lasa loc prajiturii sa creasca. Tinem la cuptor 17-20 de minute si scoatem mini cake-urile pe un gratar pentru a se raci.
Odata racite, glasam prajiturile cu amestecul de zahar-lamaie si le servim.
Aceste mini cake cu mac si ulei de masline se pot pastra, neglasate, intr-un vas ermetic, pana la 2 zile.