durere ureche

Otita externă la copil- cauze și tratament

Otita externă la copil este o inflamație a canalului auditiv extern, care poate fi dureroasă și inconfortabilă. Cauzele și tratamentul acestei afecțiuni pot varia.

Iată câteva informații utile despre otita la copii:

Cauze:

 1. Infecții bacteriene: Otita externă poate fi declanșată de bacterii care invadează pielea din canalul auditiv, în special atunci când pielea este lezată sau iritată.
 2. Infecții fungice: Anumite tipuri de ciuperci pot provoca otită externă, mai ales la copiii care petrec mult timp în apă.
 3. Leziuni sau iritații: Folosirea necorespunzătoare a obiectelor pentru curățarea urechilor sau expunerea la apă în exces pot irita canalul auditiv, favorizând infecțiile.
 4. Alergii: Unii copii pot dezvolta otită externă din cauza reacțiilor alergice la produsele de îngrijire a urechilor sau la apă.

Simptome:

 • Durere în ureche, care poate deveni mai intensă când se trage de pavilionul urechii sau când se apasă pe el.
 • Mâncărime sau senzație de arsură în ureche.
 • Scurgeri din ureche, care pot fi purulente sau cu aspect de cerumen crescut.
 • Urechea poate părea roșie și umflată.

Tratament:

 • Consultă un medic: Dacă suspectezi că micuțul suferă de otită externă, este important să consulți un medic pentru a confirma diagnosticul și a primi tratament adecvat.
 • Picături pentru urechi: Medicul poate prescrie picături speciale pentru urechi care pot conține antibiotice sau medicamente antifungice. Este crucial să respecți recomandările medicului cu privire la administrarea acestor picături.
 • Evită introducerea obiectelor în ureche: Nu încerca să cureți urechile cu bețișoare de ureche sau alte obiecte. Aceasta poate agrava problema.
 • Menține urechile uscate: Evită expunerea prelungită la apă sau elimină apa din ureche după expunerea la apă, de exemplu, după înot.
 • Evită zgârierea urechii: Copilul trebuie să evite să se scarpine sau să tragă de ureche.

Este important să tratezi otita externă în timp util pentru a preveni complicațiile și pentru a asigura confortul copilului tău. Consultă întotdeauna un medic pentru un diagnostic și tratament adecvat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
mama copil

Regula celor 5 C în educația copiilor

Next Article
baiat cu caine

Impactul animalelor de companie asupra copiilor surdomuți

Related Posts