white egg on white textile

Pască

Ingrediente:

  • 1 kg faina,
  • 350 gr zahar,
  • 500 ml lapte,
  • 6 oua,
  • 1 galbenus pentru uns,
  • 160 gr unt,
  • 50 gr drojdie,
  • 100 gr stafide,
  • o lingurita de esenta rom,
  • esenta de vanilie,
  • o lingurita sare fina,
  • 50 gr pesmet;

Pentru umplutura:

  • 750 gr branza de vaci proaspata,
  • 100 gr unt,
  • 200 ml smantana,
  • 50 gr gris,
  • 50 gr faina,
  • 100 gr zahar,
  • 50 ml lapte,
  • 100 gr miere,
  • 5 oua,
  • 100 gr stafide,
  • coaja de lamaie rasa,
  • esenta de rom,
  • jum lingurita de sare

Mod de preparare

Se prepara un aluat de cozonac. Se pastreaza galbenusul pentru uns, untul si pesmetul pentru tava. Stafidele se pun in lapte sa se rehidrateze.

umplutura: Se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga branza, smantana, untul, mierea, sarea, grisul si faina. Cand compozitia  este omogena, se pun mirodeniile  si stafidele scurse.

Se face mai intai o foaie care se pune pe fundul tavii unse cu unt si tapetata cu pesmet. Apoi se face un sul mai gros, care se preseaza ca sa se lateasca si se aseaza pe peretii tavii, apasand bine aluatul cu mana la locul de unire cu foaia de jos, ca sa se lipeasca. Se mai fac patru suluri de aluat, care se impetesc doua cate doua si se aseaza in cruce pe mijlocul tavii. In cele patru spatii ramase se pune umplutura. Apoi alte doua suluri de aluat, mai subtiri se impletesc si se aseaza ca o cununa imprejurul umpluturii. Se bate galbenusul ramas si se ung cu el toate partile de aluat aflate la vedere. Se da la cuptor pentru 50-60 minute pana se rumeneste bine pasca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
zdcwyd65cn0

Piure de urzici cu hrean

Next Article
man in white dress shirt holding black pen

Sarcina femeii și vizita la dentist

Related Posts