Ingrediente:
- 1 crap sau salau de cca 2 kg curatat si eviscerat,
- 2 cepe,
- 2 ardei grasi rosii,
- 4-5 rosii proaspete sau in bulion,
- suc de rosii,
- usturoi 1 capatana,
- foi de dafin,
- sare
Mod de preparare:
Peste curatat se portioneaza si se sareaza si se lasa o vreme cu sarea pe ei. Se curata si se taie ceapa julien (pestisori), se toaca ardeii marunt si se calesc impreuna cu ceapa. Cand ceapa devine usor aurie, se adauga rosiile cojite si tocate si se calesc, apoi se adauga sucul de rosii (sau bulion diluat cu apa). Este indicat sa fie cat mai multa zeama la fiert. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba bine legumele cu doua frunze de dafin si se sareaza la sfarsit. In acest timp, se tavalesc bucatile de peste in faina alba, si se prajesc in tigaie. Pentru a iesi pestele crocant, intai se perpeleste la foc puternic, apoi se da focul incet, pentru a se patrunde. Cand tot pestele este prajit, iar legumele fierte, se pune pestele peste legume, se ia de pe foc imediat, se pune usturoiul pisat si se acopera cu capac. Se serveste cu mamaliga calda.