Prăjitura cu cremă de migdale este un desert clasic și aromat, perfect pentru orice ocazie. Combinația dintre blatul pufos și crema fină de migdale este irezistibilă, iar prepararea sa este mai simplă decât ați crede.
Ingrediente:
Pentru blat:
5 albușuri
100 g zahăr
4 linguri faina
10 g praf de copt
100 g migdale măcinate
1 linguriță esență de migdale
Pentru cremă:
5 gălbenușuri
150 g zahăr
500 ml lapte
2 plicuri budincă de vanilie
100 g unt moale
100 g migdale măcinate
1 linguriță esență de migdale
Pentru decor:
Ciocolată rasă
Fulgi de migdale
Mod de preparare:
Blatul:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adăugați treptat zahărul, mixând continuu până se obține o bezea lucioasă și fermă. Amestecați ușor faina, praful de copt, migdalele măcinate și esența de migdale cu o spatulă, având grijă să nu scoateți aerul din bezea. Turnați compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blatul timp de 20-25 de minute, până se rumenește frumos. Lăsați blatul să se răcească.
Crema:
Amestecați gălbenușurile cu zahărul până se omogenizează. Adăugați treptat laptele rece, amestecând continuu. Într-un vas separat, amestecați praful de budincă cu 2-3 linguri din compoziția de lapte rece. Turnați amestecul de budincă peste compoziția de lapte cu gălbenușuri și zahăr. Puneți amestecul pe foc mic și fierbeți, amestecând continuu, până se îngroașă ca o cremă. Luați crema de pe foc și încorporați untul moale, migdalele măcinate și esența de migdale. Lăsați crema să se răcească.
Asamblare:
Tăiați blatul în două. Întindeți crema de migdale peste prima parte a blatului. Așezați a doua parte a blatului deasupra. Decorați prăjitura cu ciocolată rasă și fulgi de migdale. Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore, sau ideal peste noapte, pentru a se întări crema.
Sfaturi:
Puteți folosi migdale crude sau prăjite pentru blat și cremă. Puteți adăuga stafide, nuci sau alte fructe uscate în cremă. Puteți decora prăjitura cu fructe proaspete sau frișcă. Prăjitura cu cremă de migdale se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.
Poftă bună!