baiat mic

Prima zi de grădiniță a preșcolarului: cum îl pregătești pentru ea

Prima zi de grădiniță poate fi o experiență emoționantă și importantă pentru preșcolar și părinți.

Iată câteva sfaturi despre cum să pregătești copilul pentru această etapă:

 1. Vorbește-i despre grădiniță: Explică-i cu atenție copilului despre ceea ce înseamnă grădinița, că vs avea activități, prieteni noi și că vei veni să îl iei acasă după ce se termină ziua.
 2. Vizitează grădinița înainte: Dacă este posibil, vizitează grădinița cu copilul înainte de prima zi. Asta îi va oferi o idee despre loc și îl va ajuta să se simtă mai confortabil în noul mediu.
 3. Creează o rutină: În zilele de dinainte de începerea grădiniței, creează o rutină care să includă lucruri pe care le va face și la grădiniță, cum ar fi joaca, pauza pentru gustare și odihna.
 4. Alege îmbrăcămintea: Implică-ți  copilul în alegerea hainelor pentru prima zi de grădiniță. Poate fi ceva care îi place și îl face să se simtă încrezător.
 5. Etichetează lucrurile: Asigură-te că toate obiectele lui (ghiozdan, haine, pătură etc.) sunt etichetate cu numele său pentru a evita confuziile.
 6. Vorbește-i despre emoții: Încurajați-l să spună cum se simte cu privire la prima zi. Ascultă-l și validează-i sentimentele sale, fie că sunt de entuziasm sau anxietate.
 7. Jucării de confort: Dacă îi este confortabil, permite-i copilului să aducă o jucărie de confort pentru a-l ajuta să se simtă mai în siguranță.
 8. Ajută-l să se obișnuiască cu separarea: În cazul în care copilul nu este obișnuit să stea separat de tine, încearcă să faci treptat tranziția mai ușoară, petrecând timp scurt departe de el înainte de a începe grădinița.
 9. Gândește pozitiv: Transmiteți entuziasm și încredere în abilitatea lui de a face față noilor provocări.
 10. Fii pregătită pentru separare: Este normal ca preșcolarii să aibă momente dificile când părinții pleacă. Asigură-te că știi cum să gestionezi aceste situații și să-ți faci timp să-l liniștești înainte să pleci.
 11. Creează o tradiție: Creează o tradiție de dimineața înainte de prima zi, cum ar fi un mic dejun special sau o poză în fața casei.
 12. Asigură-te că este odihnit: Un somn odihnitor în noaptea precedentă îi va da energie și voință pentru prima zi.

Amintește-ți că fiecare copil este diferit, deci poate fi nevoie să adaptezi aceste sfaturi pentru a se potrivi personalității și nevoilor preșcolarului tău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
masaj bebe

Masajul după baie la nou-născut

Next Article
elevi

Cum îți ajuți copilul să depășească emoțiile din prima zi de școală

Related Posts