copii mancand

Primul ajutor în caz de înec cu mâncare la copii

În cazul în care un copil se îneacă cu mâncare, este important să acționezi rapid și eficient pentru a-i acorda primul ajutor.

Iată ce poți face când un copil se îneacă cu mâncare:

  1. Încurajează copilul să tușească: Dacă micuțul poate tuși sau să-și elimine singur obstrucția, încurajează-l să o facă. Nu-l lovi pe spate dacă el poate să tușească.
  2. Aplică manevra Heimlich: Dacă micuțul nu poate tuși și are dificultăți la respirație, poți aplica manevra Heimlich, dar trebuie să o faci cu grijă. Iată cum:

    a. Stai în spatele copilului și îndoaie-l în față. b. Plasează un pumn în zona superioară a abdomenului, sub coaste. c. Cu celălalt braț, apucă pumnul și aplică presiune bruscă și în sus pentru a încerca să eliberezi obstrucția.

  3. Sună la serviciul de urgență: Dacă manevra Heimlich nu are succes și obstrucția persistă, sună imediat la serviciul de urgență și urmează instrucțiunile dispecerului.
  4. Continuă manevrele de prim ajutor: Dacă micuțul își pierde conștiența, începe resuscitarea cardio-pulmonară (RCP), alternând compresiuni toracice și ventilație. Continuă aceste manevre până la sosirea personalului medical de urgență.

Este esențial să fii pregătită și să știi cum să acorzi primul ajutor în caz de înec cu mâncare la copii. De asemenea, ia în considerare participarea la cursuri de prim ajutor pentru a fi mai bine pregătită în situații de urgență. Este întotdeauna recomandat să consulți un medic după un astfel de incident pentru a verifica starea copilului și pentru a preveni eventualele complicații.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
vitamina D

Imunitatea la copii- tipuri de medicamente adjuvante pentru creșterea imunității celor mici

Next Article
mama copil 1

Stiluri de parenting care pot afecta sănătatea mintală a copiilor

Related Posts