caprese

Salată Caprese

Salata Caprese este recunoscută pentru simplitatea sa și pentru faptul că pune în valoare aromele și prospețimea ingredientelor de bază.

Iată ce ai nevoie pentru o salată Caprese și cum o prepari:

Ingrediente:

 1. Roșii proaspete, de preferat soiuri coapte și aromate.
 2. Mozzarella, fie mozzarella de bufală, fie mozzarella obișnuită.
 3. Frunze de busuioc proaspete.
 4. Ulei de măsline extravirgin.
 5. Oțet balsamic (opțional).
 6. Sare și piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

 1. Spală ingredientele: Spală roșiile și frunzele de busuioc. Dacă folosești mozzarella obișnuită, taie-o în felii subțiri. Dacă folosești mozzarella de bufală, poți folosi bucați întregi sau să o tai în felii.
 2. Feliază roșiile: Taie roșiile în felii subțiri, cam de aceeași grosime ca mozzarella. Dacă preferi, poți tăia roșiile în felii mai groase pentru o prezentare mai rustică.
 3. Aranjează ingredientele: Începe să așezi ingredientele pe un platou sau farfurie într-un model atractiv. Poți pune un strat de felii de roșii, apoi un strat de mozzarella, și frunze de busuioc între ele. Repetă acest proces până când ai așezat toate ingredientele.
 4. Condimentează: Stropește generos cu ulei de măsline extravirgin peste ingredientele așezate pe platou. Dacă dorești, poți adăuga și puțin oțet balsamic pentru a intensifica aromele. Condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat în funcție de gust.
 5. Servire: Salata Caprese este mai bună când este servită imediat, pentru a păstra prospețimea ingredientelor. Poate fi servită ca aperitiv sau ca o parte a unei mese mai ușoare în timpul verii.

Aceasta este o rețetă de bază pentru Salata Caprese, dar există variante care adaugă alte ingrediente, cum ar fi migdale sau alune, sau care folosesc dressing-uri speciale. Poți să o personalizezi după preferințele tale, dar esența ei rămâne aceeași: ingrediente proaspete și de calitate care se completează reciproc într-un mod simplu și delicios.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
tocanita

Tocăniță de legume cu afumătură

Next Article
mama copil

Metode pozitive de a răspunde copilului în mod negativ

Related Posts
salata rucola
Citește mai departe

Salata de rucola

Salata de rucola este o salată delicioasă și sănătoasă, care pune în valoare gustul aromatic al frunzelor de…