fat

Sarcina la 31 de săptămâni: aspecte importante de știut despre evoluția bebelușului și a mamei

La 31 de săptămâni, bebelușul dumneavoastră are aproximativ 40 de centimetri lungime și cântărește aproximativ 1,8 kilograme.

Creierul bebelușului se dezvoltă rapid și el începe să învețe lucruri noi, cum ar fi cum să-și sugă degetul și cum să reacționeze la sunete. Plămânii bebelușului se dezvoltă, dar nu sunt încă maturi suficient pentru ca el să poată respira pe cont propriu. Bebelușul dumneavoastră se mișcă și se lovește mai mult acum, deoarece are mai mult spațiu în uter.

Modificările mamei:

Burtica dumneavoastră este acum foarte mare, iar este posibil să aveți dificultăți de respirație și să vă fie greu să dormiți. Este posibil să aveți dureri de spate și de picioare, precum și arsuri la stomac și indigestie. Schimbările hormonale vă pot provoca, de asemenea, stări de spirit și dificultăți de concentrare.

Este important să continuați să mâncați sănătos și să faceți exerciții fizice regulate în această perioadă. De asemenea, ar trebui să începeți să vă gândiți la planul de naștere și să alegeți un medic pediatru pentru bebelușul dumneavoastră.

Sfaturi utile!

Discutați cu medicul despre orice nelămurire sau îngrijorare pe care o aveți. Participați la cursuri prenatale pentru a afla mai multe despre sarcină, naștere și îngrijirea nou-născutului.
Alăturați-vă unui grup de sprijin pentru mame pentru a vă conecta cu alte femei care sunt însărcinate sau care au născut recent. Odihniți-vă suficient și mâncați alimente sănătoase. Faceți exerciții fizice regulate, dar evitați activitățile obositoare. Petreceți timp cu familia și prietenii.
Bucurați-vă de această perioadă specială din viața dumneavoastră!

Este important de reținut că fiecare sarcină este unică și este posibil să nu experimentați toate aceste simptome. Dacă aveți nelămuriri sau îngrijorări, discutați cu medicul dumneavoastră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
nume copii pe hartie

Aspecte de luat în considerare când alegeți numele bebelușului

Next Article
elevi cu carti in mana

Vouchere culturale pentru elevi

Related Posts
woman in black shirt showing her breast
Citește mai departe

Tipuri de sarcină

Cuprins articol Hide Sarcinile cu riscSarcina multiplăSarcina ectopică sau sarcina extrauterinăSarcina molarăSarcina toxicăSarcina lupusSarcina cu RH negativ Sarcinile…