ohciwcwibke

Sunt probioticele sigure pentru copii? Iată ce trebuie să știți.

Este posibil să fi trecut pe lângă ele în culoarul de alimente sănătoase de la magazinul alimentar local sau să fi văzut o referire la ele în blogul tău preferat de viață sănătoasă – probioticele.

Mulți adulți folosesc aceste suplimente pentru a ajuta la reglarea sistemului lor digestiv. Unii susțin că probioticele pot ajuta în cazul unor afecțiuni precum eczema și chiar infecțiile cu drojdie.

Dar probioticele nu funcționează întotdeauna la fel pentru copii.

“Probioticele sunt utile pentru a vă menține tractul digestiv sănătos. Dar este important să știți ce probiotice puteți da copilului dumneavoastră, deoarece este posibil ca acestea să nu funcționeze la fel ca la adulți.”
– Dr. Joy Drass.

Probioticele sunt bacterii bune

Corpul dumneavoastră găzduiește miliarde de organisme precum bacterii, ciuperci și drojdii. Cele mai multe dintre aceste organisme sunt inofensive și multe dintre ele vă ajută organismul să funcționeze corect – ele formează ceea ce se numește microbiomul uman.

“Probioticele sunt unele dintre “bacteriile bune” utile care alcătuiesc microbiomul dumneavoastră”, explică Dr. Drass. “Ele vin sub formă de suplimente, dar apar, de asemenea, în mod natural în anumite alimente.”

Aceste alimente fermentate și învechite sunt pline de probiotice:

  • Iaurtul
  • Varză murată
  • Kombucha
  • Kimchi
  • Kefir
  • Brânză de vaci

Copiii dvs. își iau probabil cea mai mare parte a aportului de probiotice din iaurt.

Beneficiile probioticelor

Prin refacerea bacteriilor bune din organism, probioticele ajută la digestie și la funcționarea sistemului imunitar – și pot chiar ajuta la tratarea sau prevenirea anumitor boli.

Acestea sunt deosebit de utile în cazul diareei sau constipației – ambele sunt frecvente pentru copii, mai ales în timpul antrenamentului la oliță. Probioticele pot ajuta la ameliorarea unora dintre simptomele sindromului de intestin iritabil și ale bolii inflamatorii intestinale, de asemenea.

Copiii care iau deja antibiotice pot beneficia și ei de probiotice. Antibioticele pot provoca dureri de stomac, constipație sau diaree, iar probioticele pot atenua aceste efecte secundare. Dar nu toate probioticele sunt eficiente în timp ce se iau antibiotice, așa că discutați cu pediatrul sau farmacistul copilului dvs. despre ce probiotic este cel mai bun pentru copilul dvs.

Ar trebui să mănânce copiii alimente probiotice?

Unele studii sugerează că probioticele pot fi bune pentru copii. Un studiu a constatat că copiii cărora li s-au administrat probiotice în fiecare zi, timp de 3 luni, au avut mai puține șanse de a avea probleme respiratorii și diaree decât copiii cărora li s-a administrat un placebo.

Și, deși sunt necesare mai multe cercetări, probioticele pot reduce riscul copiilor de a dezvolta anumite afecțiuni, cum ar fi bolile autoimune, alergiile și astmul.

Pe de altă parte, unii cercetători remarcă faptul că probioticele ar putea să nu aibă un efect prea mare asupra copiilor. Deoarece microbiomul lor nu este pe deplin dezvoltat, probioticele pot fi pur și simplu trecute ca deșeuri normale.

Probioticele sunt considerate sigure pentru copii – cu câteva excepții, notează Dr. Drass. “Ar trebui să evitați să îi dați probiotice copilului dumneavoastră dacă are un sistem imunitar compromis sau cancer, sau dacă este un copil prematur. În aceste cazuri, probioticele îi pot expune riscului de infecții.”

În general, este mai bine pentru copii să primească probiotice prin alimente în loc de suplimente, cu excepția cazului în care medicul pediatru le recomandă altfel. Vorbiți cu medicul copilului dumneavoastră dacă vă gândiți să folosiți probiotice pentru a ajuta digestia copilului dumneavoastră – deoarece menținerea siguranței și sănătății copilului dumneavoastră este principala lor preocupare.

Sursa: The pros and cons of probiotics for kids

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
girl covering her face with both hands

Ticuri nervoase la copii

Next Article
topless boy in blue and white floral shorts sitting on white and blue inflatable pool during

Spasmul hohotului de plâns

Related Posts