Picture2

Trufe de ciocolată

Stiti prea bine ca nu sunt o devoratoare de ciocolata, dar aleg s-o folosesc in desertul meu pentru voi. Am multi prieteni care nu ar accepta ideea unei vieti fara ciocolata, iar atunci cand le cer parerea, cand ii intreb ce dulce ar vrea sa vada pe blog, imi raspund hotarat ‘ceva cu ciocolata… cu multa ciocolata’ – iar eu imi pun mana pe frunte si-mi zic: Doh!

Cu sau fara oftat anticipat, m-am gandit si eu la ciocolata acum. M-am gandit fix la niste trufe belgiene – am mancat o singura data si a fost ‘shock’; poza de pe acea cutie nu arata nici pe departe atat de ‘apetisanta’ pe cat era gustul trufelor de ciocolata.

Dar ceea ce vedeti voi aici nu este din comert si da, arata foarte bine si da, sunt super bune si da, as mai vrea! Am fost foarte placut surprinsa de gustul si textura lor. Reteta ii apartine lui Michel Roux, usor adaptata, si ma gandeam sigur ca ceva bun avea sa iasa, dar nu atat de reusit. M-am depasit pe mine cu acest dulce rafinat care, pe deasupra, este si foarte usor de facut. Dificultati n-am intampinat deloc, doar va pun in vizor faptul ca este o munca ‘murdar’ de ciocolatoasa, veti avea de curatat la final degete, linguri, castroane si apoi de savurat vreo 40 de trufe de ciocolata… cam asa. 😀

 Trufe de ciocolată

 

Trufe de ciocolata 4

 

 Ingrediente:

  • 370 gr ciocolata neagra 70% cacao
  • 75 ml smantana pentru frisca
  • 115 gr unt nesarat
  • 20 ml coniac sau lichior
  • aprox 200 gra cacao

 

Trufe de ciocolata 1

Mod de preparare

Punem 200 grame ciocolata la bain-marie (pe foc, intr-un bol rezistent la temperaturi ridicate asezat pe craticioara umpluta o treime cu apa fierbinte, asigurandu-ne ca fundul vasului nu atinge bolul). Odata ciocolata topita, luam bolul de pe sursa de caldura.

Intr-o craticioara incalzim putin smantana – o luam de pe foc de indata ce incepe sa fiarba – si o lasam apoi sa se raceasca putin (pana la aproximativ 40 grade Celsius). Punem smantana peste cioclata si amestecam cu telul.

Adaugam untul putin cate putin, amestecand tot timpul. Punem coniacul sau lichiorul, amestecam si apoi lasam ganache-ul sa se intareasca putin, aproximativ 1 ora.

Punem ganache-ul intr-un sprit cu duiul larg de 1-1,5 cm si, pe o tava cu hartie de copt, vom face niste ‘bile’ de 2 cm diametru. Introducem tava la frigider pentru cel putin 2 ore pentru a obtine niste trufe de ciocolata mai ferme.

Topim ciocolata ramasa tot la bain-marie. Punem cacaua pe suprafata pe care o sa lucram (intr-o tava sau farfurie larga). Cu ajutorul unei furculite, trecem trufele repede prin ciocolata calda – una cate una – si apoi le asezam in cacao si le rotim pentru a se imbraca uniform.

Punem trufele de ciocolata pe un gratar cu spatii mici sau pe o tava si le ducem la rece, intr-un loc uscat, pana cand le servim sau le punem intr-o caserola si le introducem la congelator pentru alte dati.

Trufele de ciocolata se potrivesc foarte bine cu o cafea buna. 🙂

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
Picture3

CupCakes Tiramisu

Next Article
Picture1

Salată de cartofi noi cu ouă de prepeliță

Related Posts