femeie la doctor

Vaginoza bacteriană-cauze și simptome

Vaginoza bacteriană este o afecțiune vaginală comună care rezultă din dezechilibrele bacteriene normale din vagin. Acest dezechilibru poate cauza simptome neplăcute.

Iată câteva informații despre cauzele și simptomele vaginozei bacteriene:

Cauzele vaginozei bacteriene includ:

  1. Dezechilibru bacterian: Vaginul conține o varietate de bacterii, unele dintre ele benefice. Vaginoza bacteriană apare atunci când există o schimbare în echilibrul acestor bacterii, în special o creștere a bacteriilor anaerobe.
  2. Raporturi sexuale: Raporturile sexuale neprotejate sau cu parteneri noi pot crește riscul dezvoltării vaginozei bacteriene.
  3. Igiena excesivă: Folosirea în exces a săpunurilor parfumate, a dușurilor vaginale sau a produselor de igienă intimă poate perturba echilibrul natural al bacteriilor din vagin.

Simptomele vaginozei bacteriene pot include:

  1. Secreție vaginală: O secreție vaginală asemănătoare cu laptele bătut, albicioasă sau gri, care poate avea un miros neplăcut, asemănător apei de pescuit sau de amoniac.
  2. Mâncărime: Vaginoza bacteriană poate provoca mâncărime în zona genitală.
  3. Ardere: Unele femei pot simți senzație de arsură în timpul urinării sau în timpul raporturilor sexuale.
  4. Disconfort vaginal: Unele femei pot resimți disconfort sau senzație de presiune în zona vaginală.

Este important să consulți un medic dacă ai simptomele vaginozei bacteriene pentru a primi diagnosticul corect și tratamentul adecvat. Diagnosticul se poate face prin examinarea medicală și analiza secreției vaginale. Tratamentul obișnuit include antibioticele prescrise de medic, care pot ajuta la restabilirea echilibrului bacterian normal din vagin. Evitarea factorilor de risc, cum ar fi igiena excesivă sau raporturile sexuale neprotejate, poate ajuta la prevenirea reapariției vaginozei bacteriene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
copil pedepsit

Pedepsele la copii- efectele lor asupra sănătății mintale a acestora

Next Article
copil jucandu se

Tipuri de jucării benefice pentru sănătatea emoțională a copiilor

Related Posts