brown and black cupcakes on brown wooden table

Whoopies cu dovleac

Whoopies cu dovleac, si astfel imi continui mini proiectul de a face un dulce cu fiecare fruct de sezon. Le-am facut mai demult, as putea spune ca le-am pregatit pentru Halloween – doar ca eu nu tin cont de aceasta zi, si postez reteta tocmai acum deoarece am fost foarte ocupata. Sfarsitul lunii octombrie si intreaga luna noiembrie au reprezentat, reprezinta si vor reprezenta o perioada super incarcata pentru mine, iar ca argument aduc… muuuuulte aniversari! Am refacut retete de pe blog si mi-am incantat prietenii cu mult dulce, dar acum am revenit!

Imi place dovleacul foarte mult si il folosesc atat in dulciuri, cat si in diferite feluri de mancare cum ar fi supa crema (ador supa crema de dovleac si ati observat acest lucru si-n articolul Bastonas sarat cu susan). Placinta cu dovleac este minunata, de asemenea. Toamna de toamna am fost rasfatata cu acest desert, dar am vrut ceva mai inedit si mi-am amintit de aceste whoopie pies. Sunt simplu de facut si foarte interesante si, la fel ca si cupcakes-urile, iti pun creativitatea la incercare – poti sa le umpli si sa le decorezi intr-atatea feluri.

Whoopies cu dovleac

(reteta adaptata dupa Martha Stewart)

 Ingrediente

  • 3 cani de faina
  • o lingurita de sare
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri scortisoara
  • o lingura cuisoare
  • 2 cani zahar brun inchis – dark brown sugar
  • o cana de ulei
  • 3 cani piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • – crema –
  • 2 cani zahar pudra
  • 115 grame unt nesarat, la temperatura camerei
  • 230 grame crema de branza tip Philadelphia, la temperatura camerei
  • 0 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius/ treapta 4.

Intr-un bol mare, amestecam faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si cuisoarele, si lasam deoparte. Intr-un alt bol, amestecam zaharul brun cu ulei.  Zaharul brun inchis sau dark brown sugar este ceva mai inchis la culoare si are si textura putin diferita (este mai lipicios) decat zaharul brun de la noi deoarece contine si melasa, dar daca nu-l gasiti se poate folosi orice tip – eu am folosit niste zahar de palmier pentru ca-l aveam in casa. Adaugam piureul de dovleac – dovleac copt facut piure la blender, pus intr-o strecuratoare fina gen chinois sau tifon si lasat la scurs – si amestecam foarte bine. Adaugam ouale si vanilia, si amestecam, dupa care incorporam mixul de faina in crema de dovleac. Compozitia trebuie sa fie destul de ‘inchegata’, aproape sa poti face bilute cu ea (niste  bilute mai lipicioase totusi), iar daca aceasta rezulta prea moale, mai adaugati faina.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt, punem cupe din compozitie cu ajutorul unei linguri – ideal cu ajutorul unei linguri pentru cupe de inghetata pentru ca astfel vom obtine whoopies de aceeasi dimensiune. Avem grija sa lasam o distanta de 2 cm intre ele intrucat acestea vor creste considerabil in cuptor. Le introducem la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la final facandu-le proba cu scobitoarea pentru a fi siguri ca whoopie-ul este facut. Le lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema de branza, batem bine untul cu mixerul si adaugam crema de branza. Trebuie sa obtinem o crema fina. Adaugam zaharul pudra cernut (nu-l puneti direct din pachet pentru ca acesta contine multe cocoloase ce dau aspect neplacut) si vanilia, amestecam pana la omogenizare si o introducem la frigider pentru a se intari.

Umplem whoopies-urile cu crema, folosind un sprit cu care formam spirale ce vor incepe din mijloc. Trebuie sa lasam o margine de 1/2 cm libera pentru ca, odata format whoopie-ul, crema se va extinde prin presare. Le introducem apoi la frigider pentru cel putin o jumatate de ora, iar la servire pudram aceste whoopies cu putin zahar sau le putem orna cu ciocolata alba topita, bombonele, floricele, inimioare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
4hifham4pvg

Apfelstrudel – Ștrudel cu mere

Next Article
chocolate bars on white table

Cookies cu ciocolată

Related Posts
Picture3
Citește mai departe

CupCakes Tiramisu

Cuprins articol Hide  CupCakes Tiramisu Ingrediente:– Sirop Cafea/Marsala –– Spuma de mascarpone –Mod de preparare Ma tin de mult…