nou nascut

Acneea la nou-născut: sfaturi privind ingrijirea

Acneea la nou-născut este o afecțiune frecventă care afectează aproximativ 20% dintre bebeluși. Apare de obicei în primele 2-4 săptămâni de viață și se manifestă prin mici umflături roșii sau albe pe față, piept și spate.

Cauze ale acneei la nou-născuți:

Acneea la nou-născut este cauzată de hormonii materni care stimulează glandele sebacee ale bebelușului să producă prea mult sebum. Acest lucru poate duce la înfundarea porilor și la apariția acneei.

Simptome: mici umflături roșii sau albe pe față, piept și spate, puncte negre sau albe. leziuni uscate, crăpate

Tratament:

Acneea la nou-născut este de obicei ușoară și dispare de la sine în câteva săptămâni sau luni. Nu este necesar un tratament medical.

Sfaturi pentru îngrijirea acneei la nou-născut:

Spălați fața bebelușului de două ori pe zi cu apă călduță și un demachiant delicat. Nu frecați și nu zgâriați leziunile. Lăsați pielea bebelușului să respire. Evitați folosirea de creme și loțiuni grase. Tăiați unghiile bebelușului scurt pentru a preveni zgârierea leziunilor. Expuneți pielea bebelușului la aer curat. Discutați cu medicul pediatru dacă acneea este severă sau nu se îmbunătățește după câteva săptămâni.

Important:

Nu folosiți produse pentru acnee destinate adulților pe pielea bebelușului. Nu expuneți bebelușul la soare, deoarece poate agrava acneea.

Acneea la nou-născut este o afecțiune inofensivă care dispare de la sine. Urmând sfaturile de mai sus, puteți ajuta la calmarea pielii bebelușului și la menținerea ei curată și sănătoasă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
bebe picioruse

Ghid complet al sugarului în prima săptămână acasă

Next Article
fetita scriind

Sfaturi pentru a obișnui preșcolarul cu scrisul de mână

Related Posts