mama fata dupa vaccin

Administrarea preventivă a antitermicelor după vaccinare. Ce spun specialiști

Administrarea preventivă a antitermicelor după vaccinare este o practică controversată, care a fost dezbătută de specialiști în ultimii ani.

Argumentele în favoarea administrării preventive a antitermicelor:

Poate reduce riscul de apariție a reacțiilor adverse severe, cum ar fi convulsiile febrile. Poate îmbunătăți confortul copilului și poate facilita recuperarea după vaccinare.

Argumentele împotriva administrării preventive a antitermicelor:

Poate masca semnele unei reacții adverse grave, cum ar fi o reacție anafilactică. Poate duce la supradozajul cu medicamente, mai ales la copiii mici. Poate reduce eficacitatea vaccinului.

Recomandările actuale:

În prezent, recomandările actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt de a nu administra antitermice copiilor înainte de vaccinare, ci doar în cazul în care aceștia prezintă febră.

Aceste recomandări se bazează pe studii care au arătat că administrarea preventivă a antitermicelor nu contribuie la reducerea riscului de apariție a reacțiilor adverse severe, cum ar fi convulsiile febrile. De asemenea, aceste studii au arătat că administrarea preventivă a antitermicelor poate duce la supradozajul cu medicamente și la o scădere a eficacității vaccinului.

Cu toate acestea, există și specialiști care susțin că administrarea preventivă a antitermicelor poate fi benefică în unele cazuri, cum ar fi la copiii cu antecedente de convulsii febrile sau la copiii cu vârsta sub 6 luni.

În cele din urmă, decizia de a administra sau nu antitermice copiilor după vaccinare este o decizie personală, care trebuie luată de părinți după consultarea cu medicul pediatru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
jucarii multe

Jucăriile în exces pot dăuna sănătății copilului? Ce spun studiile

Next Article
adolescenta nervoasa

Cum să te comporți cu un adolescent coleric. Trucuri simple pentru evitarea unui conflict

Related Posts