fetita mancand mar

Alergia care te poate surprinde- alergia la mere la copii

Alergia la mere la copii poate fi o surpriză pentru mulți părinți. Această reacție alergică poate apărea la orice vârstă și poate provoca simptome neplăcute.

Iată câteva informații despre alergia la mere la copii:

1. Simptome: Alergia la mere poate provoca o varietate de simptome, printre care:

  • Mâncărime sau umflături în jurul gurii.
  • Mâncărime sau senzație de arsură în gât.
  • Strănut, secreții nazale sau congestie.
  • Probleme gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, vărsături sau diaree.
  • Erupții cutanate sau urticarie.

2. Cauze: Alergia la mere este adesea cauzată de o reacție la proteinele prezente în mere. Proteina Mal d 1 este adesea responsabilă pentru această alergie. De asemenea, polenul poate juca un rol, deoarece există o reacție între anumite proteine din mere și polenul ambroziei sau al altor plante.

3. Diagnostic și Tratament: Dacă se suspectează o alergie la mere, este important să se consulte un alergolog. Acesta va utiliza istoricul medical, teste cutanate sau teste de sânge pentru a stabili diagnosticul. Tratamentul poate implica evitarea mâncării care provoacă alergia și administrarea de antihistaminice sau, în cazuri severe, administrarea de epinefrină în caz de reacție anafilactică.

4. Evitarea Alimentelor Alergene: Părinții trebuie să fie atenți la lista de ingrediente atunci când cumpără alimente procesate și să informeze personalul școlar, prietenii și membrii familiei despre alergia copilului la mere.

Este întotdeauna recomandat să consultați un medic pentru a stabili un diagnostic precis și pentru a primi sfaturi despre gestionarea alergiei la mere la copii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
parinti de adolescenta

12 reguli necesare ale părintelui de adolescent

Next Article
nou nascut 1

Alegeri inteligente pentru îngrijirea și evoluția corespunzătoare a sugarului

Related Posts