copil mancand mar

Alergia la mere la copii- simptome și cum trebuie să procedezi

Alergia la mere este o reacție alergică la proteinele din mere, și poate provoca o serie de simptome neplăcute la copii. Simptomele alergiei la mere pot varia de la ușoare la severe, iar modul în care trebuie să procedezi depinde de severitatea reacției alergice. Iată câteva informații importante:

Simptomele alergiei la mere la copii:

 1. Mâncărime și umflarea buzelor, limbii sau gâtului.
 2. Erupție cutanată sau urticarie (erupții roșii și mâncărime pe piele).
 3. Mâncărime și umflarea ochilor.
 4. Strănut, tuse sau congestie nazală.
 5. Dureri de burtă, greață sau vărsături.
 6. Diaree.

Ce trebuie să faci:

 1. Consultă un medic: Dacă bănuiești că micuțul tău are alergie la mere sau dacă a avut deja o reacție alergică la mere, consultă un medic alergolog sau pediatru. Aceștia pot efectua teste alergice pentru a confirma diagnosticul și pot oferi sfaturi cu privire la managementul alergiei.
 2. Evită merele și produsele care le conțin: Dacă alergia este confirmată, este important să eviți merele și orice produse care le conțin. Acest lucru poate include sucuri de mere, mere uscate, mere coapte, gemuri cu mere etc. Citirea cu atenție a etichetelor alimentelor este crucială pentru a evita expunerea la alergen.
 3. Păstrează un EpiPen: În cazul reacțiilor severe, medicul poate prescrie un auto-injector de epinefrină (EpiPen) pentru a fi utilizat în situații de urgență. Asigură-te că știi cum să-l folosești și păstrează-l mereu la îndemână.
 4. Informează personalul școlar și cadrele medicale: Dacă micuțul merge la grădiniță, asigură-te că personalul și cadrele medicale sunt conștiente de alergia la mere a copilului și au un plan de acțiune în caz de reacție alergică.
 5. Supraveghează alimentația: Învață să citești cu atenție etichetele și să eviți alimentele care conțin mere. În plus, întreabă întotdeauna în restaurante sau la evenimente despre ingredientele din mâncare.
 6. Monitorizează reacțiile: Supraveghează cu atenție reacțiile copilului la alimente și raportează orice simptome noi sau schimbări în reacții medicului.

Este important să fii conștientă de alergia la mere a copilului tău și să iei măsuri pentru a preveni expunerea la alergen, astfel încât să poți gestiona reacțiile alergice în mod eficient și în siguranță.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
discutii cu adolescenti

Cum câștigi în discuțiile contradictorii cu adolescentul tău- sfaturi și strategii

Next Article
bebelus 2

Sfaturi privind îngrijirea unui sugar cu probleme respiratorii

Related Posts