copil cu tabla de socotit

Copiii cu autism și gradul ridicat de inteligență al acestora. Ce spun studiile

Studiile au arătat că, în medie, copiii cu autism au un coeficient de inteligență (IQ) mai mic decât copiii fără autism. Cu toate acestea, o proporție semnificativă de copii cu autism prezintă un nivel de inteligență ridicat, uneori chiar superior celui al copiilor fără autism.

Un studiu din 2018, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Cambridge, a constatat că 10% dintre copiii cu autism au un IQ mai mare de 130, ceea ce este considerat a fi un nivel de inteligență foarte ridicat.

Un alt studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles, a constatat că 22% dintre copiii cu autism au un IQ mai mare de 120, ceea ce este considerat a fi un nivel de inteligență peste medie.

Copiii cu autism cu un nivel ridicat de inteligență pot prezenta o serie de abilități și talente, inclusiv abilități matematice și științifice, abilități muzicale, abilități artistice, memorie bună, gândire abstractă
Acești copii pot fi, de asemenea, foarte creativi și inovatori.

Nu există o explicație clară cu privire la faptul că unii copii cu autism prezintă un nivel ridicat de inteligență. Unii cercetători cred că este vorba despre o combinație de factori genetici și de mediu.

Copiii cu autism cu un nivel ridicat de inteligență pot avea nevoie de sprijin special pentru a-și dezvolta potențialul. Acest sprijin poate include educație individualizată, terapie pentru a-i ajuta să dezvolte abilitățile sociale și emoționale, oportunități de a-și explora interesele și talentele.
Copiii cu autism cu un nivel ridicat de inteligență pot avea un impact pozitiv asupra societății. Aceștia pot deveni lideri în domeniul științei, tehnologiei, artei și al educației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
dr cu o fetita

Suflul sistolic la copii- tot ce trebuie să știi despre el

Next Article
curatare mana bebe

Servețele umede pentru copii-argumente pro și contra

Related Posts