fetita pe olita

Cum obișnuiești copilul de 2 ani cu olița

Obișnuirea copilului de 2 ani cu olița poate fi un proces mai lung sau mai scurt, în funcție de ritmul individual al fiecărui copil.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

 Alege un moment potrivit: Nu începe trecerea de la scutec la oliță în timpul unor schimbări majore în viața copilului, cum ar fi nașterea unui frate sau mutarea în altă casă.

 Asigură-te că dă semne că este pregătit: Copilul ar trebui să poată sta pe oliță timp de 5-10 minute, să fie conștient de nevoia de a urina sau defeca și să poată urma instrucțiuni simple.

 Alege o oliță confortabilă: Există o varietate de olițe pe piață, alege una care este atractivă pentru copil și care îi oferă stabilitate.

 Introdu olița treptat: Lasă copilul să se familiarizeze cu olița, să o exploreze și să se joace cu ea.

Stabilește o rutină: Oferă-i copilului posibilitatea de a folosi olița la intervale regulate, de exemplu, după masă sau după somn.

Folosește laude și recompense: Laudă copilul atunci când folosește olița corect și oferă-i mici recompense, cum ar fi stickere sau jucării.

Ai răbdare: Accidentele sunt normale în timpul obișnuirii cu oliță. Nu te supăra pe copil și nu îl critica.

 Evită comparațiile: Fiecare copil se dezvoltă în ritmul său. Nu compara progresul copilului tău cu al altor copii.

 Fii consecventă: Este important să menții o rutină constantă și să folosești aceleași instrucțiuni legate de folosirea oliței.

 Nu te descuraja: Obișnuirea copilului să facă la oliță poate fi o provocare, dar cu răbdare și perseverență, copilul tău va reuși.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
adolescenta

Cum să-ți susții copilul adolescent în alegerea carierei potrivite

Next Article
alaptare 1

De ce alăptatul reduce riscul de infecții la urechi la sugari

Related Posts