picioruse bebe

Cum se face respirația gură la gură la bebeluș?

În cazul unui bebeluș inconștient care nu respiră, este esențial să acționați rapid pentru a-i salva viața. Respirația gură la gură la un bebeluș necesită o tehnică ușor diferită față de cea folosită la adulți.

Important:

Nu încercați să faceți respirație gură la gură dacă nu știți cum sau nu vă simțiți confortabil. Apelați imediat numărul de urgență 112 și solicitați ajutor medical specializat.

Dacă sunteți singur și trebuie să acționați, iată pașii pentru respirația gură la gură la bebeluș:

Așezați bebelușul pe o suprafață plană și dură.

Deschideți căile respiratorii:

Așezați o mână pe fruntea bebelușului și înclinați ușor capul pe spate. Cu două degete ale celeilalte mâini, ridicați bărbia bebelușului pentru a deschide gura.

Verificați respirația:

Uitați-vă, ascultați și simțiți timp de 10 secunde pentru a vedea dacă pieptul bebelușului se ridică și coboară (semn de respirație).

Dacă bebelușul nu respiră:

Apăsați nasul bebelușului cu degetul mare și arătător al unei mâini. Așezați gura dumneavoastră peste gura bebelușului, creând un sigiliu etanș. Suflați ușor aer în plămânii bebelușului, observând dacă pieptul se ridică. Faceți 2 respirații artificiale lente, fiecare durând aproximativ 1 secundă.

Respirație gură la gură și compresii toracice:

După cele 2 respirații, efectuați 30 de compresii toracice. Pentru compresiile toracice la bebeluș: așezați două degete din mijlocul pieptului bebelușului, chiar sub linia mameloanelor; apăsați ferm și direct în jos cu aproximativ 1/3 din grosimea pieptului bebelușului, eliberați complet presiunea și repetați apăsările ritmic (aproximativ 100 de compresii pe minut).

Continuați ciclul de 2 respirații urmate de 30 de compresii toracice până când: sosește ajutorul medical specializat, bebelușul începe să respire singur.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
vitamine

Complexul de vitamine la copii: Când se administrează și de ce?

Next Article
fetita trista

Factori de risc ai bolilor mintale la copii

Related Posts