femeie cu copil in brate

Fertilitatea după 35-40 de ani- ce trebuie să știi

Fertilitatea femeilor după vârsta de 35-40 de ani poate fi influențată de mai mulți factori.

Iată câteva aspecte importante pe care ar trebui să le știi despre fertilitatea după 35-40 de ani:

 1. Scăderea Fertilității:
  • După vârsta de 35 de ani, femeile pot experimenta o scădere a fertilității, iar acest declin devine mai pronunțat după vârsta de 40 de ani.
 2. Calitatea Ovulelor:
  • Calitatea ovulelor scade odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce poate afecta șansele de concepție și crește riscul de anomalii cromozomiale.
 3. Rata de Sarcină Redusă:
  • Șansele de a concepe natural scad odată cu înaintarea în vârstă. Rata de sarcină redusă poate fi asociată cu o creștere a riscului de avort spontan.
 4. Intervenții Medicale:
  • Pentru femeile care întâmpină dificultăți în concepție, consultați un specialist în fertilitate. Tratamentele medicale, precum fertilizarea in vitro (FIV), pot fi considerate în aceste cazuri.
 5. Menopauza Mai Timpurie:
  • Femeile de peste 35 de ani au un risc mai mare de a intra în menopauză mai devreme decât cele mai tinere.
 6. Stil de Viață și Fertilitate:
  • Adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și evitarea substanțelor nocive, poate contribui la menținerea sănătății reproductive.
 7. Planificare Familială:
  • Pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, este important să fie conștiente de schimbările naturale în fertilitate și să ia în considerare opțiuni precum congelarea ovulelor pentru a păstra șansele de a avea copii mai târziu în viață.
 8. Consult Medical:
  • În cazul dificultăților de concepție, este recomandat să discuți cu un medic pentru evaluare și consiliere personalizată.

Este esențial să conștientizăm că fiecare femeie este unică, iar șansele de concepție pot varia în funcție de multiplele factori. Consultarea cu un specialist în fertilitate poate fi cea mai bună soluție de a afla informații  utile pentru tine astfel încât să-ți atingi obiectivul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
femeie ingrijire

Corpul mamei în perioada alăptării- transformări și metode ușoare de îngrijire

Next Article
nastere

De ce nasc femeile în poziția culcat pe spate?

Related Posts