test sarcina

Infertilitatea determinată de cauze hormonale-tot ce trebuie să știi despre ea

Infertilitatea este o afecțiune care împiedică femeia să rămână însărcinată după 12 luni de încercări regulate de a concepe. Cauzele infertilității pot fi de natură hormonală, anatomică, infecțioasă sau genetică.

Infertilitatea determinată de cauze hormonale este cea mai frecventă cauză de infertilitate feminină. Această afecțiune apare atunci când există un dezechilibru hormonal care afectează ovulația sau capacitatea de implantare a ovulului fertilizat în uter.

Cele mai frecvente cauze hormonale ale infertilității includ:

Sindromul ovarelor polichistice (SOP): SOP este o afecțiune în care ovarele produc prea mulți hormoni masculini, ceea ce poate duce la ovulație neregulată sau absentă.

Hipotiroidismul: Hipotiroidismul este o afecțiune în care glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni. Hormonii tiroidieni sunt esențiali pentru ovulație, iar deficitul lor poate duce la ovulație neregulată sau absentă.

Hirsutism: Hirsutismul este o afecțiune caracterizată de creșterea excesivă a părului facial și corporal la femei. Hirsutismul poate fi cauzat de niveluri ridicate de androgeni, care sunt hormoni masculini.

Ovarele scleroase polichistice: Ovarele scleroase polichistice sunt o afecțiune în care ovarele sunt acoperite de țesut cicatricial. Acest țesut poate interfera cu ovulația.

Insuficiență ovariană prematură: Insuficiența ovariană prematură este o afecțiune în care ovarele încetează să mai producă ouă înainte de vârsta de 40 de ani.

Simptomele infertilității determinate de cauze hormonale pot varia în funcție de cauza specifică. În general, femeile cu infertilitate de natură hormonală pot prezenta următoarele simptome: ovulație neregulată sau absentă, menstruații neregulate, creștere a părului facial și corporal, oboseală, dificultăți de concentrare.

Diagnosticul infertilității determinate de cauze hormonale se face prin intermediul unui consult medical și al unor analize hormonale. Analizele hormonale pot ajuta la identificarea cauzei specifice a infertilității.

Tratamentul infertilității determinate de cauze hormonale depinde de cauza specifică. În general, tratamentul poate include:

Medicamente: Medicamentele hormonale pot fi utilizate pentru a regla nivelul hormonilor și pentru a îmbunătăți ovulația.

Chirurgia: Chirurgia poate fi utilizată pentru a îndepărta țesutul cicatricial de pe ovare sau pentru a corecta alte probleme anatomice care pot afecta ovulația.

Prognosticul infertilității determinate de cauze hormonale depinde de cauza specifică și de răspunsul la tratament. În general, dacă este identificată cauza și tratată corect, șansele de a rămâne însărcinată sunt bune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
ingrijire piele

Trucuri privind îngrijirea pielii în perioada alăptării

Next Article
femeie la dr

De ce este necesar controlul la 6 săptămâni după naștere și la ce să te aștepți

Related Posts