joc constructie

Jocurile de construcție și dezvoltarea memoriei la copii

Jocurile de construcție pot fi o modalitate excelentă de a stimula memoria copiilor.

Iată câteva moduri în care jocurile de construcție pot contribui la dezvoltarea memoriei:

Memorie vizuală:

Copiii trebuie să își amintească aspectul pieselor și cum se potrivesc una cu alta. Ei trebuie să își amintească instrucțiunile de construcție. În plus,  trebuie să vizualizeze cum va arăta construcția finală.

Memorie spațială:

Copiii trebuie să își amintească unde au pus anumite piese, trebuie să își imagineze cum se potrivesc piesele în spațiu și  să își coordoneze mișcările pentru a construi structuri stabile.

Memorie de lucru:

Copiii trebuie să țină minte instrucțiunile de construcție în timp ce construiesc, trebuie să țină minte ce piese au folosit deja și ce piese mai au nevoie. De asemenea, trebuie să se concentreze asupra sarcinii de construcție și să evite distragerile.

Memorie procedurală:

Copiii își dezvoltă abilitățile motorii fine prin manipularea pieselor. Ei învață cum să utilizeze instrumente simple, cum ar fi ciocanul și șurubelnița. Totodată,  își dezvoltă coordonarea ochi-mână și dexteritatea.

Pe lângă stimularea memoriei, jocurile de construcție pot oferi și alte beneficii pentru copii: dezvoltă creativitatea și imaginația, îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor, stimulează gândirea critică, dezvoltă abilitățile sociale prin jocul cooperativ.

Iată câteva exemple de jocuri de construcție care pot ajuta la dezvoltarea memoriei la copii:

Blocuri de construcție: Lego, Duplo, Mega Bloks.

Puzzle-uri 3D: Cuburi Rubik, puzzle-uri cu piese geometrice.

Jocuri de construcție cu magneți: Magformers, Picasso Tiles.

Jocuri de construcție cu piese din lemn: Kapla, Tegu.

Când alegeți jocuri de construcție pentru copii, luați în considerare vârsta și abilitățile lor. Este important să alegeți jocuri care sunt suficient de provocatoare pentru a-i menține interesați, dar nu atât de dificile încât să devină frustrați.

Oferiți-le copiilor libertatea de a explora și de a experimenta cu jocurile de construcție. Nu este nevoie să le oferiți instrucțiuni specifice; lăsați-i să-și folosească imaginația și să creeze propriile construcții.

Jucați-vă împreună cu copiii dvs. Jocurile de construcție pot fi o modalitate distractivă de a petrece timp de calitate cu familia și de a stimula memoria copiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
activitati copii ploiesti

Activități Incitante pentru Copii în Ploiești: De Ce Laser Tag Este Mai Mult Decât Un Joc

Next Article
injectie fata

Vaccinul și febra: de ce este important ca un copil să nu aibă febră când i se face vaccin

Related Posts