minnie zhou 0hiuwsi7jvs unsplash

La ce să fii atent atunci când cumperi pătuțul și salteaua pentru bebe?

Venirea pe lume a unui nou membru al familiei este o binecuvântare, dar poate fi și un stres destul de mare pentru proaspeții părinți. Pe lângă bucuria simțită, alte sentimente și întrebări străbat mințile părinților.

Una dintre achizițiile de bază pe care trebuie să le realizezi este pătuțul și salteaua. Părerile sunt împărțite, însă există câteva aspecte ce nu pot fi evitate. Părinții sunt cei ce-și doresc ce este mai bun pentru copilul lor.

Din această cauză pătuțul și salteaua trebuie să fie potrivite pentru sănătatea micuților ce sunt în creștere, dar și pentru siguranța lor.

Cum alegi pătuțul potrivit?

Medicii pediatrici sunt de părere că nou-născutul ar trebui să doarmă în propriul lui pătuț pentru copii. Așadar, achiziționarea pătuțul se află printre prioritățile proaspeților părinți. Unii aleg viitorul pătuț chiar înainte de a veni pe lume bebelușul.

În primul rând, proaspeții părinți trebuie să știe că pătuțul va fi locul unde cel mic va petrece majoritatea timpului. Varietatea de pe piață poate copleși pe oricine. Însă, există câteva aspecte cheie care vin în ajutor:

  1. Pătuțul pentru bebe trebuie să fie lipsit de defecte, precum: zgârieturi, colțuri tăioase sau crăpături. Elementele din care este alcătuit pătuțul necesită să fie asamblate pentru a se evita orice fel de accident în timpul somnului, când cel mic se mișcă foarte mult.
  2. Distanța dintre zăbrelele patului micuțului nu trebuie să fie mai mare de 3 cm. Astfel, bebe nu va fi niciodată în pericol să-și prindă mânuțele sau căpșorul.
  3. Pătuțul pentru bebe ar fi bine să se cumpere de nou nouț. Vei economisi pe partea financiară, însă bebelușul va fi în pericol. Stabilitatea patului second-hand este îndoielnică.
  4. Pătuțul pentru bebe trebuie să se poată deplasa ușor prin cameră, fără să existe blocaje din partea roților. Va exista și o frână, care obligatoriu necesită să fie pusă când pătuțul stă pe loc. Bebelușul este ca și un ghemotoc de energie, ceea ce înseamnă că pătuțul trebuie să fie stabil.

Cum alegi salteaua potrivită pentru un nou-născut?

Pe lângă sfaturile despre cum aleg patul pentru bebe, trebuie să oferim mai multe informații și despre cum alegem salteaua. După procesul îndelungat și ostenitor de alegere a unui pătuț potrivit pentru nevoile micuțului, va fi necesară aceeași atenție și în procesul de alegere a saltelei. Asta se întâmplă doar în cazul în care patul nu a venit la pachet cu salteaua. La începutul vieții sale, cel mic va petrece foarte mult timp în pătuț, deoarece doarme aproximativ 18 ore pe zi.

Așadar, salteaua trebuie să fie potrivită pentru a-și menține sănătatea. Somnul este cel mai important factor în creșterea sa armonioasă.

Fermitatea și grosimea saltelei este diferită față de cea pentru adulți. Copiii au nevoie de o saltea cât mai tare. În cazul în care este prea moale, copilul se poate întoarce cu capul în jos și riscă să se sufoce.

Cu cât este mai fermă salteaua, cu atât susținerea oaselor sale este mai bună. Pentru a verifica acest criteriu, va fi de ajuns să se apese cu palma pe saltea. În cazul în care nu se adâncește aproape deloc, ai găsit modelul potrivit.

Grosimea minimă pe care orice saltea de nou-născuți o are este de 8 cm, iar grosimea maximă este de 15 cm.

O saltea pentru bebeluși necesită să aibă un grad ridicat de impermeabilitate. Acest atu nu va lăsa bacteriile și mucegaiul să se dezvolte în interiorul saltelei. Saltelele potrivite pentru copii vor avea certificare Oeko-Tex, ce atestă materialul ca fiind organic, sigur și eficient.

Materialul ce îmbracă salteaua trebuie să fie antiperspirant, antibacterian și antialergic. Cu toate acestea, chiar dacă alegerea pătuțului și saltelei potrivite poate părea o provocare, părinții o vor face mereu cu zâmbetul pe buze.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
2915543

Schema vaccinării obligatorii

Next Article
studiu parenting novakid

Un nou studiu Novakid despre parentingul echilibrat, în ciuda provocărilor existente

Related Posts