bebe hranit cu lapte

Laptele de capră în alimentația sugarului: tot ce trebuie să știe proaspetele mămici

Laptele de capră este o alternativă populară la laptele matern și la formula de lapte praf pentru sugari. Are o compoziție nutritivă similară cu laptele matern și este mai ușor de digerat decât laptele de vacă pentru unii sugari.

Totuși, este important să știți următoarele despre laptele de capră și alimentația sugarului:

 Laptele de capră nu este recomandat ca principală sursă de nutriție pentru sugarii sub 6 luni. Laptele matern este cea mai bună hrană pentru sugari în primii 6 luni de viață. Formula de lapte praf specială pentru sugari este o alternativă sigură și nutritivă dacă alăptarea nu este posibilă sau insuficientă.

 Laptele de capră poate conține contaminanți. Este important să alegeți lapte de capră pasteurizat din surse de încredere.

 Laptele de capră poate fi alergenic. Unii sugari pot avea alergie la laptele de capră, similar cu alergia la laptele de vacă.

Laptele de capră are un conținut scăzut de folați. Folații sunt esențiali pentru dezvoltarea neurologică a sugarului. Este important să vă asigurați că sugarul primește suficient folați din alte surse alimentare, cum ar fi legumele cu frunze verzi, cerealele fortificate sau suplimentele alimentare.

Laptele de capră are un conținut mai mare de sodiu și potasiu decât laptele matern. Consumul excesiv de sodiu și potasiu poate fi dăunător pentru sugari.

Înainte de a introduce laptele de capră în alimentația sugarului, este important să consultați medicul pediatru. Medicul vă poate ajuta să decideți dacă laptele de capră este potrivit pentru sugarul dumneavoastră și vă poate recomanda cum să îl introduceți în siguranță în alimentație.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
fetita de pasti

Cum să-i asiguri copilului o digestie ușoară de Paște

Next Article
masaj bebe

Beneficiile masajului la nou-născuți și tehnici

Related Posts