prajitura

Prăjitură cu rahat

Vrei să-ți răsfeți copiii cu o prăjitură cu rahat?

Iată o rețetă simplă pentru a pregăti o delicioasă prăjitură cu rahat:

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru umplutură:

  • 200 g rahat, tăiat cubulețe
  • 100 g nuci măcinate
  • 100 g ciocolată neagră, rasă

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt (aproximativ 20×30 cm) tapetată cu hârtie de copt.
  2. Într-un bol, bate untul moale împreună cu zahărul până obții o compoziție cremoasă.
  3. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adaugă și extractul de vanilie.
  4. Cerne făina și praful de copt peste amestecul de unt și ouă și amestecă până obții un aluat omogen.
  5. Toarnă jumătate din aluat în tava pregătită și nivelează-l.
  6. Presară nucile măcinate uniform peste primul strat de aluat.
  7. Așază cubulețele de rahat peste nucile măcinate.
  8. Acoperă rahatul cu restul de aluat și nivelează-l.
  9. Presară ciocolata rasă peste aluatul de deasupra.
  10. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine aurie și trece testul scobitorii (aceasta trebuie să iasă curată atunci când o înfigi în mijlocul prăjiturii).
  11. Lasă prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în pătrate sau dreptunghiuri pentru servire.

Această prăjitură cu rahat este perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi, la o ceașcă de ceai. Poftă bună!

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
cotlet de miel

Cotlet de miel la cuptor

Next Article
legume aburi

Mâncare de conopidă de post

Related Posts