lapte corp homemade

Rețete de lapte de corp homemade

Laptele de corp homemade este o alternativă naturală și economică la loțiunile din comerț. Puteți personaliza ingredientele pentru a obține consistența și parfumul dorit.

Iată două rețete simple de încercat:

Lapte de corp cu unt de shea și aloe vera (pentru piele uscată):

Ingrediente:

½ cupă (113 g) unt de shea brut

¼ cupă (60 ml) ulei de cocos virgin

¼ cupă (60 ml) gel de aloe vera pur

10 picături ulei esențial la alegere (opțional)

Instrucțiuni:

Topiți untul de shea și uleiul de cocos la bain-marie (sau la microunde la putere mică, amestecând din 30 în 30 de secunde) până la obținerea unui lichid clar. Lăsați amestecul să se răcească ușor, apoi adăugați gelul de aloe vera și uleiul esențial (dacă folosiți). Mixați cu un mixer electric până obțineți o consistență cremoasă.

Păstrați laptele de corp într-un recipient curat și dezinfectat. Se aplică pe pielea umedă după baie pentru o absorbție mai bună.

 Lapte de corp cu migdale și ovăz (pentru piele sensibilă):

Ingrediente:

½ cupă (100 g) fulgi de ovăz măcinați fin

1 ½ cupă (350 ml) lapte integral

¼ cupă (60 ml) ulei de migdale dulci

2 linguri (30 ml) miere

Instrucțiuni:

Încălziți laptele într-o cratiță mică până ajunge la punctul de fierbere. Adăugați fulgii de ovăz măcinați și lăsați amestecul să se odihnească timp de 10 minute. Strecurați amestecul printr-o sită fină pentru a separa laptele de ovăz de fulgii solizi. Adăugați uleiul de migdale dulci și mierea în laptele de ovăz strecurat. Amestecați bine până se combină toate ingredientele. Păstrați laptele de corp într-un recipient curat și dezinfectat. Se aplică pe pielea umedă după baie.

Important:

Efectuați un test pe o mică zonă a pielii înainte de a aplica pe tot corpul pentru a verifica dacă există reacții alergice. Păstrați laptele de corp homemade la frigider și folosiți-l în decurs de o săptămână. Ajustați cantitățile de ingrediente în funcție de consistența dorită. Pentru un lapte mai fluid, adăugați mai mult lapte sau gel de aloe vera. Pentru o loțiune mai groasă, adăugați mai mult unt de shea sau ulei de cocos.

Alte ingrediente pe care le puteți folosi: ulei de jojoba, ulei de avocado, unt de cacao, lapte de cocos, suc de citrice (pentru piele grasă), uleiuri esențiale cu proprietăți calmante (lavandă, mușețel)

Bucurați-vă de laptele de corp homemade pentru o piele hidratată și hrănită!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
alaptare

Ai herpes și vrei să-ți alăptezi bebelușul? Iată ce trebuie să știi

Next Article
femeie band apa

Apa și fertilitatea femeii

Related Posts