baby's white and green diaper

Scutecul bebelușului

Bebelusul are un puternic simt al curateniei si de multe ori plange ca sa fie schimbat. Pielea  nou-nascutilor este extrem de sensibila si de delicata, iar de aceea este necesara o atentie si o îngrijire adecvata a pielii. Amoniacul pe care îl contine urina poate irita pielea daca ramâne multa vreme în contact cu ea, în timp ce fecalele, sursa de bacterii, provoaca iritatii si eczeme daca nu sunt îndepartate la timp.

Bebelusul hranit cu lapte praf este mai expus la iritatii. Si totusi, în ciuda unei îngrijiri corespunzatoare, sugarul se poate irita usor, iritatie care se vindeca de obicei în 3 zile. Daca problema persista sau daca apar eczeme ori basici, este necesara consultarea medicului pediatru.

Cum să schimbăm scutecul?

  • Spalatul mâinilor
  • Temperatura camerei sa fie de aproximativ 20 grade Celsius si mediul ambiant placut, pentru ca sugarul sa fie relaxat. Este indicat sa se afle  la îndemana tot ce este necesar pentru a realiza schimbul de scutece, si anume: un scutec, un prosop, crema, haine de schimb. Toate acestea este bine sa le avem langa noi pentru a nu pierde timp si pentru a nu lasa bebelusul nesupravegheat.
  • Se aseaza copilul pe o salteluta impermeabila si subtire, pentru a proteja suprafata
  • Dupa ce bebelusul este sters cu servetele umede sau spalat, se unge în zona fesiera si a organelor genitale cu crema protectoare daca este necesar. Crema poate fi înlocuita cu ulei de floarea soarelui (sterilizat prin fierberea sticlutei cu  ulei într-un vas cu apa, timp de 15-20 minute). Nu se folosesc unguente care contin cortizon sau antibiotice.
  • Se fixeaza scutecul pe copil si se prinde, avand grija ca mâinile noastre sa nu fie cu crema , deoarece acestea împiedica fixarea.
  • Deoarece nou nascutii nu se pot adapta la schimbarile de temperatura, este bine ca schimbarea scutecului sa se faca într-un timp cât mai scurt
  • Talcul trebuie evitat deoarece împiedica respiratia pielii, închide porii , poate determina aparitia cojitelor , crustelor, iar eczemele pot aparea mai rapid.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
person wearing gray shirt putting baby on scale

Prima întâlnire cu bebelușul

Next Article
clear pacifier on white textile

Suptul degetului vs Suzetă

Related Posts