RMN Eminescu 100 1

Verifică sănătatea arborelui vascular cu ajutorul unor investigații medicale moderne

O circulație deficitară, vasele de sânge inflamate sau blocajele venoase reprezintă factori de risc periculoși care amenință sănătatea și chiar viața pacientului. Din acest motiv medicii recomandă efectuarea unor controale de specialitate cel puțin o dată pe an pentru a trata din timp orice modificare anormală și a ține la distanță eventuale complicații. Una dintre cele mai eficiente investigații în acest sens este Angio RMN, o procedură medicală modernă, non-invazivă și neiradiantă care ajută la depistarea eficientă a afecțiunilor vasculare.

Ce reprezintă RMN-ul Angio?

Una dintre cele mai moderne și eficiente soluții de investigații medicale, Angiografia RMN reprezintă instrumentul prin care se obțin imagini detaliate în format tridimensional ale organelor interne pentru a identifica leziuni, malformații și alte modificări periculoase în vederea stabilirii unui diagnostic. Procedura utilizează câmpul magnetic și undele radio pentru a evalua structura vaselor de sânge și a evidenția diferite modificări periculoase ale structurilor venoase precum anevrismele, malformațiile, stenozele, ocluziile sau displaziile. Prin intermediul acesteia se pot evalua în detaliu arterele, venele principale și vasele de sânge mici de la nivelul organelor interne și a membrelor.

Când se recomandă Angio RMN?

Dat fiind faptul că are un nivel ridicat de precizie și acuratețe în colectarea datelor, angiografia RMN este recomandată în toate situațiile în care medicul suspectează prezența unor afecțiuni vasculare la nivelul creierului, gâtului, inimii, abdomenului, pelvisului, membrelor superioare sau inferioare.

Tipuri de RMN Angio

În funcție de indicațiile medicului și de precizia informațiilor pe care vrea să le obțină, această formă de RMN poate fi realizată cu sau fără substanță de contrast. Prin ambele se evaluează detaliat segmentul anatomic la rezoluție înaltă, ceea ce înseamnă că fiecare componentă a sistemului vascular va fi reprezentată în format 3D pentru a putea identifica și cea mai mică leziune existentă care poate reprezenta factor de risc pentru sănătate. Substanța de contrast amplifică acuratețea imaginilor colectate deoarece favorizează delimitarea malformațiilor existente de țesutul sănătos.

Afecțiuni ce pot fi depistate cu ajutorul unui RMN Angio

Există o gamă largă de afecțiuni vasculare ce pot fi depistate cu ajutorul acestei proceduri, majoritatea ducând la complicații în lanț pe diferite paliere. Anevrismele arteriale, malformațiile arteriovenoase, stenozele arteriale, ocluziile arteriale, ateroscleroza sau boala coronariană ischemică sunt printre cele mai des întâlnite probleme care apar la nivelul arborelui vascular și care pot fi identificate încă din stadiul incipient cu ajutorul angiografiei.

Unde poți efectua astfel de investigații

Pentru că este o procedură relativ nou implementată în protocolul medical, sunt puține centre care o practică în condiții de maximă siguranță și precizie, Clinica Eminescu 100 fiind una dintre primele instituții medicale din țară care a abordat o metodologie modernă pentru a crește șansele ca bolile severe să fie identificate la timp și tratate eficient. Aici te așteaptă o echipă de medici specialiști cu vastă experiență în domeniu și aparatură de ultimă generație pentru a avea siguranța faptului că ești pe mâini bune și că vei beneficia de promptitudine și profesionalism în permanență.

 

Pentru a stabili o programare trebuie doar să completezi formularul care te așteaptă pe site-ul clinicii și în scurt timp vei fi contactat de un reprezentant al acesteia pentru a stabili data și ora la care te poți prezenta la cabinet și care îți va oferi mai multe detalii despre modul în care se va desfășura procedura.

 

Ai grijă de sănătatea corpului tău investigând toate pistele care ar putea prezenta disfuncții care, pe termen lung, îți pun viața în pericol. Programează un RMN Angio la Eminescu 100 și verifică starea arborelui vascular, structură de vase sanguine care stă la baza bunei funcționări a tuturor sistemelor organismului!

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
durere ureche fata

Igiena urechilor la copii: importanța și cum se face corect

Next Article
vitamina la copil

Vitamina C pentru dureri de gât la copii: ce spun studiile

Related Posts