fetita 1

Vitamine gumate la copii-argumente pro și contra

Utilizarea vitaminelor gumate pentru copii poate fi un subiect controversat.

Iată argumente pro și contra pentru administrarea vitaminelor gumate copiilor:

Argumente Pro:

 1. Gust plăcut: Vitaminele gumate au adesea un gust plăcut, asemănător cu bomboanele, ceea ce face mai ușor pentru copii să le ia.
 2. Ușor de administrat: Copiii pot mastica sau suge vitaminele gumate, ceea ce elimină necesitatea înghițirii unor tablete sau capsule.
 3. Asimilare mai bună: Unele vitamine gumate sunt concepute pentru a fi mai ușor asimilate de organismul copiilor, ceea ce poate fi benefic pentru absorbția nutrienților.
 4. Convingerea copiilor: Vitaminele gumate pot ajuta la convingerea copiilor să ia suplimente, mai ales dacă au dificultăți în a lua medicamente sub formă de pilule.
 5. Suplimentare în diete restrictive: Pentru copiii care au diete restrictive sau care au alergii alimentare, vitaminele gumate pot fi o modalitate de a asigura aportul adecvat de nutrienți.

Argumente Contra:

 1. Conțin zahăr: Multe vitamine gumate conțin zahăr adăugat sau îndulcitori artificiali, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății dentare și poate contribui la creșterea în greutate.
 2. Supradozare: Există riscul de supradozare, deoarece copiii ar putea consuma mai multe vitamine gumate decât este recomandat, deoarece acestea par a fi “dulciuri”.
 3. Preț mai mare: Vitaminele gumate sunt adesea mai scumpe decât suplimentele sub formă de tablete sau capsule.
 4. Limitarea varietății: Utilizarea exclusivă a vitaminelor gumate poate duce la o limitare a varietății de nutrienți pe care copiii îi primesc din surse alimentare naturale.
 5. Riscul de înec: Pentru copiii mici sau care nu pot mesteca bine, există un risc de înec cu vitaminele gumate.
 6. Pot conține alergeni: Unele vitamine gumate pot conține alergeni, cum ar fi glutenul sau lactoza, ceea ce poate fi problematic pentru copiii cu alergii alimentare.

Este important să discuți cu medicul copilului tău înainte de a decide să folosești vitamine gumate sau oricare alt tip de suplimente. Medicul poate oferi recomandări personalizate pe baza nevoilor de sănătate ale copilului și poate ajuta la determinarea dacă este sau nu necesară administrarea de suplimente. De asemenea, este esențial să respecți dozajul recomandat pentru a evita supradozarea și să optezi pentru vitamine gumate care sunt formulate astfel încât să fie sigure pentru copii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
fetita par lung

Igiena la copii-sfaturi privind îngrijirea părului celor mici

Next Article
epilepsie

Primul ajutor în cazul crizei epileptice la copii

Related Posts
woman in black long sleeve shirt holding white smartphone
Citește mai departe

Bolile copilăriei

Cuprins articol Hide Varicela (popular, varsat de vant)Rubeola (pojarel)Rujeolă (pojar)Parotidita epidemica (popular oreion)Complicatii (riscul de a face complicatii apare la…