MAMICI IN DEVENIRE

Sunt gravida: ce sa fac? alimentatia in timpul sarcinii,la ce renuntam, cum ne pregatim sa devenim mame: sfaturi,mituri si probleme

COPILUL MEU

ingrijirea si dezvoltarea copilului pe varste si etape de dezvoltare.

SANATATE

Boli si tratamente. Cum ne aparam impotriva bolilor printr-o alimentatie si igiena corecta! Medicina naturista vs. medicamente.

PAGINA PARINTILOR

Sfaturi pentru familie, legislatie,sanatate, psihologia parintilor, sfaturi practice si nu numai.

PAGINA PARINTILOR SIBIENI

Informatii privind servicii acordate familiei si copilului in judetul si municipiul Sibiu ( despre crese, gradinite, medici, centre medicale, scoli, after-school, ONG-uri etc)

Home » COPILUL MEU, Alaptarea- de ce, cum, cat?

Tehnica golirii sanilor

Submitted by on Saturday, 27 February 2010No Comment

Golirea sanului incepe printr-un masaj usor al sanului. Cu degetele unite se aplica miscari circulare deasupra, lateral si dedesubtul zonei areolare cam de aproximativ 10 ori. Apoi cu degetele adunate in pumn, apasand cu blandete se maseaza sanul de la baza spre mamelon din toate directiile. Masajul se va repeta pe parcursul mulsului ori de cate ori laptele curge mai incet sau mai greu.

Cu degetele pe zona areolara se apasa usor si constant spre torace strangand zona cuprinsa intre degete. Eliberarea laptelui se face miscand circular degetele, astfel incat toate punctele din zona inchisa la culoare sa fie apasate si sa se goleasca tot sanul.

Laptele muls se poate pastra in frigider 24-48 h sau in congelator la -3 / -4 grade Celsius pentru cel putin 1-2 luni. La nevoie se decongeleaza prin scufundare in apa fierbinte, nu se fierbe si nu se recongeleaza. Vasul care va fi folosit pentru pastrarea laptelui trebuie sa fie sterilizat.

Comments are closed.