blocuri constructie

Ce jucării trebuie evitate pentru a nu pune în pericol sănătatea copilului

Există câteva tipuri de jucării pe care ar trebui să le eviți pentru a asigura siguranța și sănătatea copilului tău.

Iată ce jucării nu ar trebui să cumperi copilului tău:

 1. Jucării cu părți mici: Evită jucăriile care conțin părți mici sau componente care pot fi înghițite sau inhalate. Acestea pot reprezenta un pericol de sufocare.
 2. Jucării cu vârfuri ascuțite sau margini tăioase: Evită jucăriile care au părți ascuțite, margini tăioase sau colțuri aspre care pot provoca răni sau tăieturi.
 3. Jucării cu piese mici detașabile: Jucăriile care au piese care se pot desprinde cu ușurință, cum ar fi ochii  sau butoanele mici, pot fi înghițite sau cauza sufocare.
 4. Jucării cu substanțe toxice: Verifică etichetele jucăriilor pentru a te asigura că nu conțin substanțe toxice sau materiale periculoase pentru sănătatea copilului.
 5. Jucării cu cabluri sau șireturi lungi: Evită jucăriile care au cabluri sau șireturi lungi, deoarece acestea pot cauza strangulare sau sufocare.
 6. Jucării cu baterii expuse: Dacă jucăriile funcționează cu baterii, asigură-te bateriile se află într-un compartiment sigilat și nu poate fi deschis cu ușurință de copil.
 7. Jucării fără etichete de siguranță: Achiziționează doar jucării care au etichete de siguranță adecvate, cum ar fi sigla CE, care indică faptul că produsul îndeplinește standardele de siguranță.
 8. Jucării care conțin magneți: Evită jucăriile care conțin magneți mici, deoarece aceștia pot fi înghițiți și pot cauza probleme grave de sănătate.
 9. Jucării cu sunete prea puternice: Jucăriile cu sunete prea puternice pot afecta auzul copilului, așa că alege jucării care nu produc zgomote excesive.
 10. Jucării care pot provoca alergii: Evită jucăriile confecționate din materiale care pot provoca alergii sau reacții adverse la piele.
 11. Jucării care nu sunt potrivite pentru vârsta copilului: Asigură-te că jucăriile pe care le alegi sunt potrivite pentru vârsta și nivelul de dezvoltare al copilului. Verifică etichetele unde scrie vârstă, de pe ambalaj.

Este important să supraveghezi copilul în timp ce se joacă și să verifici periodic starea jucăriilor pentru a asigura siguranța sa. Dacă observi că jucăria e defectă sau deteriorată, înlocuiește-o imediat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
femei

Remedii pentru durerile de picioare în timpul sarcinii

Next Article
vaccin 1

Vaccinuri opționale pentru copii în România

Related Posts