femeie in travaliu

Ce nu trebuie să faci sub nicio formă în travaliu

În timpul travaliului, este important să respecți anumite măsuri de siguranță și să eviți anumite acțiuni pentru a asigura atât sănătatea ta, cât și a bebelușului.

Iată câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă în travaliu:

  1. Nu ignora semnele de alarmă: Dacă ai dureri severe, sângerări abundente, ruptură a membranelor sau orice alte simptome neobișnuite, nu ignora aceste semne de alarmă. Este important să informezi imediat personalul medical despre orice schimbare în starea ta.
  2. Nu te autodiagnostica sau nu îți administra medicamente: Nu lua medicamente fără aprobarea medicului în timpul travaliului. Doar personalul medical trebuie să-ți administreze medicamentele necesare și să efectueze tratamente adecvate.
  3. Nu consuma alimente sau băuturi fără aprobarea medicului: În majoritatea cazurilor, nu se permite consumul de alimente în timpul travaliului, pentru a evita riscul de aspirație în cazul unor intervenții medicale. Bețișoarele cu apă sau cuburile de gheață pot fi permise, în funcție de politicile spitalului și de indicațiile medicului.
  4. Nu asculta sfaturi medicale neconfirmate: Evită să urmezi sfaturi medicale de pe internet sau de la  persoane fără experiență în domeniul medical. Urmează strict instrucțiunile medicului și ale personalului medical.
  5. Nu te împotrivi personalului medical: Este important să colaborezi cu personalul medical și să urmezi instrucțiunile lor. Ei au experiența și pregătirea necesare pentru a te îngriji în timpul travaliului.
  6. Nu întârzia să mergi la spital: Dacă ai simptome de travaliu sau dacă s-a rupt apa, nu amâna prezentarea la spital. Chiar dacă se pare că travaliul este încă în stadiu incipient, este important să te prezinți la spital pentru evaluare și monitorizare.
  7. Nu neglija respirația: În timpul travaliului, este important să te concentrezi pe respirație și să urmezi tehnicile de respirație învățate în pregătirea pentru naștere. O respirație controlată poate ajuta la gestionarea durerii și a stresului.

În general, respectarea instrucțiunilor medicale și colaborarea cu personalul medical sunt cheia pentru o experiență de travaliu sigură și sănătoasă. În cazul în care ai întrebări sau îngrijorări, nu ezita să discuți cu medicul tău sau cu personalul medical pentru a primi asistență și sfaturi adecvate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
gravida

Ce trebuie să știi despre fertilitate dacă ai trecut de vârsta de 40 de ani

Next Article
fetita

Ce nume românești de floare poți pune fetiței tale

Related Posts