scolari

Ce trebuie să cumperi unui școlar pentru prima zi de școală

Copilul tău se duce din toamnă la școală? Ai mari emoții? Ai vrea să îi cumperi din timp tot ceea ce va avea nevoie pentru școală? Nu știi exact ce anume? Îți spunem noi în cele ce urmează:

Lucruri necesare unui școlar în prima zi de școală

Pentru prima zi de școală a unui școlar, este recomandat să achiziționezi următoarele articole:

 1. Ghiozdan: Un ghiozdan potrivit vârstei și mărimii copilului, care să ofere suficient spațiu pentru cărți, caiete și alte obiecte necesare pentru școală. Asigură-te că este confortabil și că are barete ajustabile pentru a se potrivi copilului.
 2. Rechizite: Cumpără caiete, creioane, pixuri, culori, riglă, gumă de șters, ascuțitoare și altele. Verifică lista de rechizite recomandate de școală pentru a te asigura că nu lipsește nimic important.
 3. Penar: Alege un penar în care copilul să-și poată organiza și transporta rechizitele. Verifică dacă are buzunare și compartimente suficiente pentru a păstra creioane, pixuri și alte accesorii.
 4. Etichete pentru obiecte: Investește în etichete pentru a marca obiectele copilului, precum ghiozdanul, penarul, caietele și creioanele. Aceasta va ajuta la identificarea și evitarea pierderii sau confuziei cu alte obiecte ale colegilor.
 5. Geantă termoizolantă pentru prânz sau cutie pentru gustare: În cazul în care copilul tău ia gustarea sau prânzul de acasă, ai nevoie de o geantă termoizolantă sau de o cutie specială pentru a păstra alimentele proaspete și sigure.
 6. Sticlă de apă pentru copii: Asigură-te că îi cumperi o sticlă de apă pe care să-l poată lua cu el la școală. Este important să-și mențină hidratarea pe parcursul zilei.
 7. Uniformă școlară (dacă este cazul): Dacă școala impune uniformă, asigură-te că achiziționezi uniforma necesară în funcție de cerințele școlii.
 8. Încălțăminte confortabilă: Alege o pereche de pantofi confortabili și potriviți pentru a fi purtați la școală. Aceștia trebuie să ofere susținere și confort pe tot parcursul zilei.

Este important să consulți lista de rechizite sau cerințele specifice ale școlii pentru a te asigura că ai acoperit toate nevoile copilului în prima zi de școală.

Cum să-ți stăpânești emoțiile în prima zi de școală a copilului tău

În prima zi de școală a copilului tău, este normal să te simți emoționat și preocupat. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să-ți stăpânești emoțiile și să fii o prezență calmă și încurajatoare pentru copilul tău:

 1. Fii pregătit: Asigură-te că ai pregătit totul în avans pentru ziua respectivă. Verifică lista de rechizite, uniforma și alte lucruri necesare și asigură-te că sunt pregătite înainte de ziua respectivă. A fi organizat și pregătit îți poate oferi încredere și poate reduce stresul.
 2. Încurajează-ți copilul: Fii pozitiv și încurajează-ți copilul să fie entuziasmat de prima zi de școală. Arată-i încredere și susținere, astfel încât și el să se simtă mai încrezător și mai calm.
 3. Ascultă-ți copilul: Încurajează-l să-și împărtășească emoțiile și preocupările cu tine. Ascultă-l cu atenție și arată-i înțelegere. Validarea sentimentelor sale și oferirea unui spațiu deschis pentru comunicare poate ajuta la diminuarea anxietății și a emoțiilor negative.
 4. Controlează-ți propriile emoții: Încercați să rămâi calm și echilibrat în fața copilului tău. Dacă te simți emoționat sau îngrijorat, încearcă să-ți gestionezi propriile emoții prin tehnicile de respirație sau prin exercițiile de relaxare. A fi o prezență calmă și liniștitoare poate ajuta la transmiterea acestei stări și copilului tău.
 5. Ai încredere în cadrele didactice: Ai încredere în  cadrele didactice. Acestea au experiență în a gestiona prima zi de școală și pot oferi sprijin și îndrumare copilului tău. Dacă ai nelămuriri sau întrebări, nu ezita să le adresezi.
 6. Stabilește o rutină de despărțire: Stabilește o rutină de despărțire înainte de prima zi de școală. Poți alege să petreci puțin timp în sala de clasă, să-l îmbrățișezi și să-i spui că vei fi acolo să-l iei la sfârșitul zilei. O rutină de despărțire stabilă poate oferi copilului un sentiment de siguranță și stabilitate.
 7. Înțelege că este un proces: Amintește-ți că adaptarea la școală este un proces și că fiecare copil are un ritm diferit. Este normal ca cel mic  să aibă nevoie de timp pentru a se obișnui cu noua rutină și mediul școlar.

În general, fii un sprijin constant și încurajator pentru copilul tău în această perioadă de tranziție. Cu timpul, emoțiile vor începe să se stabilizeze și copilul tău se va obișnui cu rutina școlară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
copii bucatari

3 rețete sănătoase și delicioase pentru copii

Next Article
smoothie

4 deserturi sănătoase pentru copii

Related Posts